Kolumne

nedjelja, 24. ožujka 2019.

Aleksandar Horvat | Za svoj društveni angažman u zajednici dobitnik je javnog priznanja Nagrada grada Ludbrega za najvrednije ostvarene rezultate i doprinos razvitku, promidžbi i ugledu Grada (ožujak 2019.).


Informatičar, rođen 1966. u Ludbregu, vlasnik obrta za grafički dizajn.

Od 1987. godine član je kulturno-umjetničkog društva "Anka Ošpuh" kao plesač, pjevač, glumac i recitator. U više uzastopnih mandata do danas je predsjednik društva.

Volonter Gradske knjižnice i čitaonice “Mladen Kerstner” Ludbreg, kao recitator i interpretator, te jedan je od inicijatora Knjižničnog literarnog kluba KLIK i recitala kajkavske poezije “Božo Hlastec” koji od 2017. organizira Gradska knjižnica.Voditelj je brojnih događanja i manifestacija u Ludbregu i okolici.

Od 2016. godine ozbiljnije se bavi pisanjem te, otkrivajući novi kreativni interes, utire svoj put u poeziju. Započinje s kajkavskim jezikom ali piše i standardnim, prisutan je u zbornicima kajkavske poezije na svim relevantnim hrvatskim recitalima. Od 2018. godine piše kolumnu na kajkavskom za Ludbreške novine, povremeno objavljuje u časopisu Kvaka i na društvenim mrežama.

Dobitnik je raznih priznanja za sudjelovanje na poetskim recitalima i festivalima (među ostalima “Srebrni kaj” u Ludbregu, “Srebrni lopoč” u Goli) te nekoliko Priznanja Hrvatskog sabora kulture za poeziju čiji je član od 2017. Od početka 2019. godine član je i Varaždinskog književnog društva.

U listopadu 2018. objavljuje svoju prvu knjigu, zbirku pjesama na kajkavskom jeziku “Grad v sredini sveta” (Zagreb 2018., Hrvatski sabor Kulture) sa zavičajnom tematikom. Za svoj društveni angažman u zajednici dobitnik je javnog priznanja Nagrada grada Ludbrega za najvrednije ostvarene rezultate i doprinos razvitku, promidžbi i ugledu Grada (ožujak 2019.).

Zanimaju ga i drugi književni žanrovi poput kratkih priča, putopisa, crtica i eseja.

Zaljubljenik je u prirodu, a zbog kreativnog potencijala se iz hobija bavi još i amaterskom fotografijom i uzgojem bonsai drveća, te povremeno crtanjem.



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.