Kolumne

petak, 15. veljače 2019.

Održan 16. Recital „Željka Boc“


U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica i Radio postaje Marija Bistrica u tamošnjem Domu kulture održan je na Valentinovo, 14. veljače, 16. Recital ljubavne poezije „Željka Boc“. Na natječaj, objavljen 21. studenoga 2018. pristiglo je 313 pjesama od 74 autorice i autora. Ovogodišnje stručno povjerenstvo (prof.dr.sc. Zrinka Jelaska – predsjednica te prof. Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević kao članovi) za tiskanje u zborniku „Hod se nastavlja“ odabralo je 58 pjesama od 52 autora (nagrađenima i pohvaljenima objavljene su po dvije pjesme). Na završnoj večeri izvedene su 43 pjesme u interpretaciji Rosande Tometić i Dubravka Sidora, a glazbena gošća bila je mlada gitaristica Divna Šimatović.

Pobjednica ovogodišnjega Recitala je pjesnikinja Jelena Stanojčić iz Zagreba s pjesmom „Sanjam da letim“, drugonagrađena je Ljiljana Lukačević iz Ivanca s pjesmom „Bršljan i stablo“, a trećenagrađena Slađana Benkus iz Maruševca s pjesmom „Tvoja ramena“. Tri autorice su za svoje pjesme dobile pohvalu. Prvopohvaljena je Ivana Skuhala Karasman iz Zagreba („Šutim“), drugopohvaljena Marica Žanetić Malenica iz Splita („Miris ljubavi“), a trećepohvaljena Ljubica Ribić iz Varaždina („Jednostavno ti“).

Posjetitelji ovoga uspješno organiziranoga događanja svojim su glasovima odabrali pjesmu  Martine Sviben iz Zlatar Bistrice naslova „Tebi“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.