Kolumne

srijeda, 6. veljače 2019.

Noć Harryja Pottera po prvi put u Hrvatskoj


vrijeme: 07.02.2019.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Varaždin i Split

Knjižarski lanac 'Hoću knjigu' će u četvrtak, 7. veljače, po prvi put na području Hrvatske i šire organizirati 'Noć Harryja Pottera', kao dio globalnog događanja koje se od 2014. organizira u Velikoj Britaniji te ostatku svijeta.

Kad padne noć čarolija pokaže svu svoju moć. A čarolija Harryja Pottera po prvi put će pokazati svu svoju moć i u Lijepoj Našoj. Noć Harryja Pottera globalni je event koji se  u svijetu održava od 2014. godine, a pokrenuo ga je izdavač svima dragog čarobnjaka na području Velike Britanije (Bloomsbury). Iako je riječ o knjizi koja je izašla prije više od 20 godina, riječ je o svojevrsnom fenomenu čija popularnost ne opada, a događanja ovakve vrste pohode oni koji su Harryja Pottera čitali kao klinci, sada kao odrasli ljudi, te djeca koja su tek ušla u svijet magije. Zbog velikog interesa svojih posjetitelja u organizaciju Noći Harryja Pottera ove se godine odlučio upustiti i knjižarski lanac Hoću knjigu.
„Harry Potter ne samo da je iznimno popularna knjiga u našem knjižarskom lancu i šire, nego je i jedna od najprodavanijih knjiga općenito; i tijekom cijele 2018. godine, i tijekom siječnja Harry Potter se našao na našoj ljestvici TOP 10 najprodavanijih. Radionice Ministarstva magije, koje u našim knjižarama održavamo nekoliko puta mjesečno, osjetno su posjećenije od svih ostalih naših događanja za djecu, stoga nije dolazilo u obzir da propustimo ovu priliku i ne sudjelujemo u događanju kako bismo našim posjetiteljima omogućili najčarobniju noć u godini”, pojasnila je voditeljica marketinga Hoću knjigu Sanja Srdić Jungić.

A ljestvicu je, od samog početka, Hoću knjigu podigao vrlo visoko. Bit će tu Lova na čarobne knjige, stand up nastupa, kvizova i radionica; svega čemu bi se jedan pravi Harry Potter fan mogao nadati. Događanja će se odvijati u svim Hoću knjigu knjižarama, dok će posjetitelje na opće veselje dočekati i posebno magični popusti.

„Događanja počinju oko 17 sati. Kako organizator Bloomsbury inzistira da se Noć održava na prvi četvrtak u mjesecu veljači, sa satnicom smo se prilagodili mladima koji će u naše knjižare svratiti nakon posla, kao i roditeljima s djecom. Tako će se događanja za najmlađe odvijati u početku, dok će, što će večer više odmicati, ostala događanja biti rezervirana za one nešto starije. Vrhunac će svakako biti kviz u Bogovićevoj 7 na koji se prijavilo više od dvije stotine ljudi, iako smo ih mogli primiti samo stotinjak”, rekla je Srdić Jungić ne skrivajući svoj entuzijazam što je već prvo događanje izazvalo toliki interes.

I doista, na Facebook eventu postavljenom prije samo nekoliko dana interes za dolaskom pokazalo je više od 4.000 ljudi! Uz kvalitetne partnere koji su osigurali poklone za djecu i odrasle, čarobne popuste i fantastičnu zabavu, preostaje samo da što prije zajašite svoje metle i doletite na vrijeme u Hoću knjigu knjižare.

Detaljnu satnicu saznajte na Facebook eventu organizatora.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.