Kolumne

petak, 18. siječnja 2019.

Koja je tvoja priča?


vrijeme: 22.01.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Klub Booksa, Martićeva 14d

U utorak, 22. siječnja, u 20 sati, u klubu Booksa će polaznice i polaznici Radionice kreativnog pisanja kratke priče 55+ pod vodstvom Zorana Ferića čitati priče koje su nastale tijekom protekla tri mjeseca.

Svoje će priče čitati Abulah Bećirević, Ksenija Burcar Zlatar, Maja Dubljević, Jasminka Janeš, Niko Jakir, Željka Kontent, Mira Rajačić, Mira Vučko, Branka Trbović i Štefica Zmijanjac. „Priče su vrlo raznolikog karaktera, stila i sadržaja, no odlično su napisane, jer su se polaznice i polaznici svojski trudili i uistinu puno napredovali. Ovdje se radi o ljudima iza kojih stoji bogato životno iskustvo i vrlo je očito da imaju što reći, a sada su naučili i kako to bolje i tečnije uobličiti u književni tekst“, kaže Zoran Ferić. Priče koje će biti pročitane uskoro će biti objavljene i na književnom portalu booksa.hr.
 
Radionica kreativnog pisanja kratke priče dio je projekta Koja je tvoja priča? kojeg provodi udruga Kulturtreger/ klub Booksa i namijenjen je osobama od 55 godina i starijima koje vole književnost i kojima se nude besplatne radionice kreativnog pisanja proze, poezije, ilustriranja priča, čitateljski klub, susreti s piscima i spisateljicama te pripovijedanje priča u društvu. Iz Bookse javljaju kako su radionice kreativnog pisanja proze i poezije već odavno popunjene, no u ostale aktivnosti mogu se uključiti svi koji žele, a stariji su od 55 godina.
 
Projekt Koja je tvoja priča? provodi se u razdoblju od 1.9.2018. do 31.12.2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 484.719,14 HRK, a iznos EU potpore je 412.011,26.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.