četvrtak, 15. studenoga 2018.

Raspisan V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni romanvrijeme: 13.11.2018.
prijava: 01.02.2019.
url: https://www.vbz.hr/

Nakladna kuća V.B.Z. raspisala je natječaj za najbolji neobjavljeni roman, koji će ove godine osim na hrvatskom biti tiskan i na engleskom jeziku, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu. Rok za prijavu: do 1. veljače 2019. godine.

Urednik Drago Glamuzina istaknuo je kako V.B.Z 15. put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman te dodao kako će pobjedničkom romanu biti dodijeljena i novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna.

Novost je ovogodišnje nagrade, naglasio je, da će pobjednički roman osim na hrvatskom jeziku biti objavljen i na engleskom jeziku u Velikoj Britaniji.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina odlučivat će o dobitnicima nagrade.

Rok za slanje rukopisa teče, kako je najavljeno, od utorka 13. studenoga 2018 do 1. veljače 2019. godine, a predaju se pod šifrom, istaknuto je na predstavljanju.

Detaljnije propozicije mogu se naći na mrežnim stranicama www.vbz.hr.

Dosadašnji dobitnici nagrade bili su Josip Mlakić, Marinko Koščec i Jelena Marković, Davor Špišić, Hrvoje Šalković, Svjetlana Gjoni, Predrag Crnković, Dragan Pavelić, Aleksandar Novaković, Amkica Tomić, Ivica Prtenjača, Marin Vujčić, Lada Vukić i Ivica Ivanišević te Marina Šur Puhlovski.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.