Kolumne

utorak, 16. listopada 2018.

Predstavljena knjiga "Ki, ča mi?" u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora


Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u Narodnoj knjižnici i čitaonici "Halubajska zora", Marinići 15.10.2018. s početkom u 19 sati, održan je književni susret sa spisateljicom Tatjanom Udović mag. cult. te predstavljanje njene knjige "Ki, ča mi?": sto dijalozi z besedami po dva slova.

Spečifičnost zbirke "Ki, ča mi?"je u mogućnosti kreiranja dijaloga od riječi sačinjenih od samo dva slova, čime autorica prikazuje bogatstvu čakavštine.

Recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat napisala je: „Samo dva slova su dovoljna spisateljici Tatjani Udović da nam priredi kazališnu predstavu na domaći način – od srca čakavskog narječja.

Dijalozi su živi snagom, ispunjeni humorom i duševnošću čovjeka primorskog kraja. Zbirka dijaloga Ki ča mi stoga nam donosi izvornost čakavštine, njenu posebnost i vrijednost, koju je autorica preusmjerila ka čitatelju. Prizori su nadahnuti i čitatelja će osvježivati.

S obzirom na njenu poletnost rijeka pisane besede će se nastaviti, na našu radost, u nekim novim njenim plemenitim djelima!“

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.