Kolumne

srijeda, 19. rujna 2018.

„Priča o oblaku“ Male scene nagrađena u Kini!


Kazalište Mala scena sudjelovalo je, 16. rujna ove godine, s predstavom „Priča o oblaku“ na 2018 International Children Drama's Weeku koji se od 8. do 16. rujna održavao u Xi'anu, Kina. Ivica Šimić, redatelj i jedan od autora, predstavu je izveo dva puta na engleskom jeziku uz simultani prijevod na kineski jezik. Nakon svake predstave održana je radionica s roditeljima i djecom. Kazalište Mala scena, osim oduševljenja publike, dobilo je i „The Silk Road Friendship Award“ nagradu koju dodjeljuje The Commite of the Silk Road International Arts Festival.

Nakon uručenja nagrade Ivica Šimić je izjavio: „Oduševljen sam prijamom kineske publike i nagradom. Vjerujem da će nakon ovog uspjeha, predstava sudjelovati na još mnogim festivalima u Kini, što će otvoriti put i drugim naslovima Male scene u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.“

2018 International Children Drama's Week dio je The 5th Silk Road International Festivala, a također je i dio inicijative 16+1 u kojoj djeluje 16 zemalja jugoistočne Europe i Kina.

„Priča o oblaku“ najstarija je predstava iz ciklusa „Priča o…“ namijenjena najmlađoj publici, djeci od 18 mjeseci naviše. U autorskom timu predstave su kiparica Dunja Niemčić koja je osmislila scenografiju, oslikali su je akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor, a producentica je Vitomira Lončar. Uz nagradu na The 5th Silk Road festivalu, „Priča o oblaku“ dobila je, 2003. godine, nagradu ASSITEJ-a za najbolju predstavu za djecu u Hrvatskoj, a na istom je festivalu Ivica Šimić nagrađen za najboljeg glumca. Scenografija predstave bila je izložena na Zagrebačkom salonu gdje je također dobila priznanje.














Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.