Kolumne

utorak, 25. rujna 2018.

Predstavljanje romana “Od Franje do Franje” Anite Martinac


Predstavljanje romana “Od Franje do Franje” Anite Martinac održat će se u četvrtak 27. rujna u 19.00 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Roman će predstaviti Hloverka Novak Srzić, Željko Primorac, Renata Dobrić i autorica Anita Martinac.

Roman “Od Franje do Franje” još je jedna uspješnica književnice Anite Martinac. On čini povijesno troknjižje uz romane »Medaljon« i   »Posljednji«.


O romanu

Urednik knjige književnik fra Miljenko Stojić napisao je da se djelo čita u jednom dahu i ponosno izaziva hrvatsku književnost da se više posveti ovim temama.

„Stvaralački ispisan povijesni roman iz obiteljskog kruga. Uočljiva je pohvala majčinstvu, privrženost za bližnje, doticaji u dijalektalni svijet. Razvidna je politička pa i vojna romaneskna naracija s osloncem na bitne postaje iz dokumentatne podloge u stvaranju narodne slobode. Ujedno je razvedena proza prostora, prikaz više hrvatskih krajobraza i ambijentalnosti te prožimanja čudorednim i etnološkim iskustvom. Kronološkim slijedom i biranim odrednicama u vremenu postignut je pregledan i dijaloški obuhvatan slijed htijenja za svekolikim i neodložnim životom“, napisao u recenziji o romanu prof. dr. sc. Antun Lučić, književnik i književni kritičar.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.