Kolumne

Jelena Hrvoj
Patnje mladog autora

Ela Ernoić
Rozin kutak

Mirjana Mrkela
Ispovijed jedne čitateljice

Jelena Miškić
Pramcem u sumrak

Martina Sviben
S kodom bluesa i balade

Aleksandar Horvat
Kajkavsko najže

ponedjeljak, 28. svibnja 2018.

Gostujuće izdanje ''Zalogaja poezije'' u Sarajevu


Zalogaj poezije u Sarajevu, foto - Siniša Vidović

Piše: Siniša Matasović

Članovi i suradnici poetske tribine ''Zalogaj poezije'', okupljeni oko Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture SUPAUK, održali su u subotu 26. svibnja 2018. godine u Sarajevu iznimno uspješan, premijerni inozemni nastup. U opuštenoj atmosferi caffe galerije „The Bar“, ugostili su ih pjesnici iz poznate sarajevske Udruge umjetnika „Planet Poezija“ na čelu s voditeljima Dinom Porovićem i Tamarom Čapelj.

Nastupili su Siščani/ke: Sanja Domenuš, Ana-Marija Borić, Jasna Kapelec, Vesna Rogulja-Mart, Branko Tompić, Milan Bradarić, Denis Vidović, Salih Kulović i Siniša Matasović; Petrinjci/ke: Ines Kosturin, Matea Andrić i Ivan Novak; Zagrepčani/ke: Sanja Horvat, Žarko Jovanovski, Matko Baković, Robert Janeš i Luka Kordić; Bernarda Kermend iz Virovitice te Emanuella Zubović iz Rijeke.

U nastavku večeri svojie su stihove, uz već spomenuti voditeljski duo, govorili i predstavnici sarajevske poetske scene: Mubera Beras, Mubera Isanović, Daniel Schober, Laura Eckman, Šefiko Daupović, Ratko Orozović i Viktor Majić.

Nastup, koji će se zbog svoje posjećenosti i brojnih ovacija još dugo prepričavati u oba prijateljska grada, nastavljen je i neformalnim druženjem u sitne noćne sate. Na kraju su predstavnici obje udruge uz izraze neskrivenog zadovoljstva razmijenili prigodne darove i dogovorili buduću suradnju.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.