Kolumne

četvrtak, 31. svibnja 2018.

22. Kvirinovi poetski susreti od 1. do 3. lipnja 2018.Već dvadeset dvije godine Ogranak Matice hrvatske Sisak organizira pjesničku manifestaciju Kvirinove poetske susrete na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i pisci.

Susreti nose ime po zaštitniku Grada Siska, biskupu i mučeniku sv. Kvirinu, sedmom sisačkom biskupu u vrijeme cara Dioklecijana i progona kršćana.

22. Kvirinovi poetski susreti započet će u petak, 1. lipnja u Matici hrvatskoj Sisak u 20,00 sati dodjelom nagrada laureatima i razgovorima o njihovom pjesničkom stvaralaštvu. Nastavit će se pjesničko glazbenom večeri 21,30 sati u Siscia jaz clubu.

U subotu, 2. lipnja u 11 sati nastavljamo s poezijom u Matici hrvatskoj Sisak, navečer u 19 sati s promocijom nove pjesničke zbirke Siniše Matasovića: Njezin novi dečko.

U nedjelja, 3. lipnja, planiran je obilazak grada i posjeta Blinjskom Kutu gdje je rodna kuća pjesnika Josipa Severa. Sudionici će posjetit njegov grob u Komarevu, kao i grob pjesnikinje Tee Benčić Rimay u Sisku.

Na Susretima se dodjeljuju nagrade: Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, kao najveće priznanje jednom od sudionika za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu.

Više...

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.