Kolumne

subota, 7. travnja 2018.

Naklada Nika i Matica Zadrana predstavljaju novu knjigu | Mirjana Mrkela: Koto u urom


Glumica Gabrijela Meštrović Maštruko i violončelistica Lidija Ledinić sudjelovat će u prvom i jedinstvenom predstavljanju bombonijere koja se guta i srcem i očima

Koto u urom = Otok u moru

utorak 10. travnja, 19 sati, Muzej antičkog stakla u Zadru

Jedni kažu da nitko nije otok, a drugi kažu da je svaki čovjek otok. U koju god tvrdnju vjerovali, znajte da Vas Vaš otok negdje čeka! Čeka vas također najnovije suizdanje Naklade Nika i Matice Zadrana: 30 slika, 30 priča, sve na odvajanje, a u samo jednoj kutiji na rasklapanje. Ako poslije ne budete znali sklopiti, sami ćete biti krivi. 
Još neki sudionici na predstavljanju

Mirko Jamnicki Dojmi liječnik je i primarijus, rođen u Mostaru 1945. godine. Kaže da život provodi između medicine i književnosti, ali mi znamo kako uz suprugu, djecu i unučad, ima i bogat obiteljski život. Piše pjesme, kratke priče, stručne radove i osvrte, među kojima je i najnoviji, o književno-likovnoj mapi "Koto u urom".

Dragan Jelavić, diplomirani likovni umjetnik i profesor, rođen je 1965. u blizini Vrgorca. Bavi se slikarstvom i grafičkim dizajnom. Uz sakralne motive i aktovečesto je nadahnut životom s morem i uz more. Na otoku čak i živi pa mu neće biti teško reći nešto o jedinstvenome otoku Kotou.

Milenka Bukvić rođena je otočanka, profesorica, viša knjižničarka i urednica. Bila je ravnateljica Znanstvene knjižnice Zadar i predsjednica Matice Zadrana, a bit će vrlo ponosna i na mapu koju je uredila.

Kata Ivanković Marić diplomirala je grafički dizajn, stekla sjajna iskustva i zaposlila samu sebe tako što je osnovala izdavačku kuću Naklada Nika. Grafički je uredila niz izdanja pa i ovu bombonjerastu mapu.

O autorici ilustracija Silvijani Dražović i autorici tekstova Mirjani Mrkeli sada nećemo napisati ništa. Dođite na predstavljanje pa ih izravno pitajte!


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.