Kolumne

četvrtak, 15. ožujka 2018.

Predstavljanje knjige 'Kratka povijest knjižnica i nakladnika'


Predstavljanje knjige 'Kratka povijest knjižnica i nakladnika' doc. dr. sc. Ivane Hebrang Grgić, održat će se u petak, 23. ožujka u 18 sati, u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. 

Uz autoricu Ivanu Hebrang Grgić i urednicu Nives Tomašević, o knjizi će govoriti i Zoran Velagić, Ivica Prlender te Fran Grgić. 
'Kratka povijest knjižnica i nakladnika dr. sc. Ivane Hebrang Grgić izvrstan je povijesni pregled napisan u dobroj tradiciji pisaca hrvatske, kao i inozemne kulturne povijesti, kao što su primjerice Aleksandar Stipčević ili Martyn Lyons. Takva kulturnopovijesna praksa ciljano, kronološko-problemski, i ukazuje, i analizira, i opisuje kako glavne razvojne smjernice određenih razdoblja tako i pojave dugoga trajanja karakteristične za povijest kulture i društva.

Knjiga donosi nekoliko metodičkih novosti koje proširuju tiskani tekst i povezuju ga s elektroničkim izvorima upotrebom mobilnih uređaja bliskih novim generacijama čitatelja. Tekstu su dodani QR kodovi koji čitatelje povezuju s digitaliziranim izvorima, omogućuju detaljnije istraživanje i na svojevrstan način obogaćuju čitateljsko iskustvo. Pomoć, ali i izazov čitateljima je i aplikacija koja kroz kviz omogućuje ponavljanje i savladavanje sadržaja.

Znanstveno utemeljena, a istodobno esejistički razigrana, knjiga Ivane Hebrang Grgić svojom čitkošću i izuzetnom zanimljivošću teme te dodanim QR kodovima i aplikacijom bit će privlačna znanstvenoj i akademskoj zajednici, kao i širemu čitateljstvu.'

www.ljevak.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.