Kolumne

petak, 9. ožujka 2018.

Objavljen natječaj za 49. književno – recitalnu manifestaciju „Susret riječi Bedekovčina 2018.”


Općina Bedekovčina raspisuje natječaj za 49. književno – recitalnu manifestaciju „Susret riječi Bedekovčina 2018.“
  1. Natječaj se raspisuje u sljedećim kategorijama:
  1. Pozivamo sve autore da pošalju svoje pjesničke i/ili prozne radove, koji mogu biti na sva tri narječja (štokavski, kajkavski i čakavski). Prozni radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a pojedini autor može poslati do tri pjesnička teksta na pojedinom narječju, odnosno do tri prozna teksta.
  2. Natječaj za sastavak – Što nam danas znače bajke/basne/mitovi?
Pozivamo sve autore koji su mlađi od 19 godina da pošalju sastavak na temu Što nam danas znače bajke/basne/mitovi? Budući da su bajke i basne prvo štivo s kojim se susrećemo u najranijoj dobi, njihove priče imaju veliku važnost u oblikovanju naše slike o književnosti, ali i poimanju međuljudskih odnosa. Iako su mnoge priče stare koliko i čovječanstvo, i danas u njima uživamo, a nove prerade i interpretacije redovito susrećemo u knjigama i na filmskome platnu. Učenici osnovnih i srednjih škola pozivaju se da nam opišu zašto je tome tako i što nam bajke, odnosno basne danas znače? Koliko su njihove pouke primjenjive u suvremenome životu i što od njih učimo? Kakve nam likove predstavljaju? Također, učenici srednjih škola svoj esej mogu produbiti i temom mita s kojim se susreću u srednjoškolskoj lektiri (Ilijada, Odiseja, Kralj Edip, Metamorfoze…). Radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom (temi je moguće pristupiti općenito, kao i kroz odabrano djelo). Tekstovi će se ocjenjivati u dvije kategorije: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.
  1. Podnošenje prijava
Sve radove treba označiti šifrom i s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu susretrijeci@bedekovcina.hr. Radovi se mogu i dostaviti na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2018. U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu u kojoj su navedeni podaci o autoru te CD ili USB sa snimljenim radovima.
Tekstove možete poslati zaključno do 1. lipnja 2018. godine. Radovi koji nisu u skladu s uvjetima natječaja neće se razmatrati.

III.
Odabir radova
Tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručno povjerenstvo bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti Susret riječi u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada, kao i za najbolja tri sastavka osnovnoškolaca i tri najbolja sastavka srednjoškolaca po izboru stručnog povjerenstva organizator osigurava novčane nagrade.

Općina Bedekovčina


Izvor:https://www.bedekovcina.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.