Kolumne

utorak, 13. ožujka 2018.

Hrvatski nastup na sajmu knjiga u Leipzigu


vrijeme: 14.03.2018. - 18.03.2018.
mjesto: Njemačka, Leipzig

Hrvatska će se na ovogodišnjem sajmu knjiga u Leipzigu od 14. do 18. ožujka predstaviti na štandu na kojemu će se, uz izložene knjige, kontinuirano prikazivati desetak emisija "Prekid programa zbog čitanja" u kojima suvremeni hrvatski autori čitaju svoja recentna ostvarenja.

Ovogodišnji nastup organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Ministarstvo kulture, a štand veličine 18 m2 oblikovan je na temelju elemenata predstavljenih na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu koji uz police s izloženim knjigama uključuje i kontinuirano prikazivanje emisija uz engleske podnaslove.

Na hrvatskom će štandu uz djela autora koji će u Leipzigu gostovati, kroz izložene knjige biti predstavljeno još sedam književnih opusa autora koji su zadnjih godina bili u Leipzigu te za koje se može očekivati pojačani interes inozemne književne publike što bi moglo rezultirati novim prijevodima djela suvremene hrvatske književnosti na strane jezike, stoji u priopćenju.

Osim toga, hrvatski će autori nastupiti i u okviru dviju međunarodnih književnih mreža u kojima je Hrvatska redovni član. U okviru mreže Traduki svoja će recentna ostvarenja predstaviti Ivana Šojat i Igor Štiks, a u okviru Foruma slavenskih kultura bit će predstavljen književni opus Slavenke Drakulić.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.