Kolumne

utorak, 27. veljače 2018.

Inna Moore | Mogla bih napisati nešto vruće i napeto s junacima iz Hrvatske


Razgovarala Sandra Pocrnić Mlakar

Pokušavam i dalje shvatiti da je ovo stvarnost, da ne sanjam. Stisnem je jače u struku samo da je moji prsti još bolje osjete. Ovo je bolje od ikakvog sna. Udahnem malo njenog mirisa, božanstvenog mirisa proljetnog vrta. „Da prekinem ili idemo do kraja?“ Pita me glasom koji puca od potrebe i želje. Ne bih sad mogao prekinuti, ne sad kad je tu, skoro na mojim usnama…

Odlomak je to iz romana Voajer, jednog od najčitanijih erotskih ljubića autorice pod pseudonimom Inna Moore. Na njezinoj stranici na Watpadu navedeno je da se njezina knjiga Voajer može naručiti preko Amazona ili inboxa te da je prije svega supruga, majka, zaposlena, a tek potom autorica ljubavnih i erotskih romana. Vruće priče autorice Inne Moore, zapakirane u vruće naslovnice, na društvenim mrežama prate tisuće čitatelja za koje piše i objavljuje redovito, završava priče i nastoji ne da budu predvidljive. Ima dvanaest završenih romana, trinaesti upravo završava, a dvije priče napisala je u suradnji s autoricom pod pseudonimom Drimerka.

Inna Moore ističe da joj je pisanje hobi, pored posla koji radi, ali hobi kojem se predala potpuno.

S autoricom Innom Moore razgovaramo o njezinim počecima, prvom papirnatom izdanju romana Voajer koji se printa na Amazonu, o završecima njezinih priča te o pseudonimu kojim zasad prikriva identitet.

Erotske priče koje objavljujete na društvenim mrežama vrlo brzo stekle su velik broj čitatelja. Jeste li očekivali takav uspjeh kad ste počeli pisati? 

Definitivno nisam očekivala tako brojnu publiku i toliko oduševljenje mojim pisanjem, jer sam u sve ovo ušla prilično ležerno, želeći konačno naći nekakav hobi koji bi bio samo moj, ispunjavao me i stvorio nekakav trag.

Posljednjih godina dosta je često da strastvene čitateljice postaju spisateljice. Kako ste se odlučili početi pisati, a zatim i objavljivati priče i romane? U kojoj dobi ste počeli pisati erotske priče?

Počela sam prije točno godinu dana. Upravo iz strasti prema ljubavnim i erotskim romanima Christine Lauren, Lise Kleypass, Kresley Cole, Eloise James, Kristen Ashley, desilo se da jednostavno sjednem za laptop i sve one priče koje su mi punile glavu prebacim u word. Neke promjene su mi se desile netom nakon 33. rođendana i pored svega, pretpostavljam da se desi nekakav klik kad se čovjek mora okrenuti sebi i ispuniti neke svoje tajne želje.

Koji je prvi roman s kojim krećete u osvajanje tržišta izvan društvenih mreža i kako ste se odlučili baš za njega? Kako publika na društvenim mrežama reagira na najavu papirnatog izdanja?

Krenula sam s mojim miljenikom, Voajerom. Divnom ljubavnom pričom, satkanom od erotike, romanse i drame.  Odlučila sam se za njega jer sam se tijekom pisanja tog romana, istrošila fizički i psihički, toliko da sam plakala danima nakon određenih poglavlja. Nije korektno isticati miljenike, ali on je u top tri romana koje sam napisala i koji imaju tu neku dubinu kojoj težim u svakoj priči.

Najbolja publika na svijetu koja me prati na platformi Wattpad te na mom FB profilu, oduševila se najavom tiskanog izdanja te mi zapravo i pomogla odlučiti se za Voajera, jer ga često spominju kao nešto posebno dirljivo i kao ono što se pamti. Dovoljno govori činjenica da je velika većina već nabavila ili se predbilježila svoj tiskani primjerak

Poštujete li formu ljubavnog romana u svojim erotskim pričama? Imaju li Vaše erotske priče sretan kraj? Tko odlučuje o tome kako će priča završiti – reakcije čitatelja ili Vi kao autorica?

Poštujem formu jer prvenstveno pišem ono što želim čitati, lagano štivo koje ima elemente romanse i drame, ono koje će čitatelja i nasmijati i rastužiti, dirnuti na neki način, ali zasad sam u svakom romanu nakon kojekakvih zapleta priuštila i likovima i sebi i čitateljima sretan kraj. Zaljubim se u svaki svoj lik i nekako ni sama nisam spremna na tužan kraj. Voajer je imao alternativni dramatičan kraj, ali to onda jednostavno ne bih bila ja. Jedan od razloga zašto me moji čitatelji vole i čitaju, i to mi stalno naglašavaju, jest da očekuju happy end. Poštujem njihove želje  i srećom, zasad su se podudarale.

Mogu li se erotske priče kakve pišete dogoditi u Hrvatskoj? Možete li zamisliti vruću erotsku priču koju bi proživjeli hrvatski junaci?

Vjerujem da mogu, ali kako većinom gledamo strane filmove i čitamo knjige stranih pisaca s tom tematikom, nekako mi je bilo privlačnije i, iskreno, lakše pisati o likovima koji su stranci. Ne sumnjam da bih jednog dana mogla napisati nešto vruće i napeto s junacima iz Hrvatske.

Pišete pod pseudonimom i šira publika zasad ne zna tko se pod njim krije. Znaju li Vaši prijatelji i rodbina da pišete erotske romane?  Namjeravate li jednog dana publici otkriti svoj pravi identitet?

Šira obitelji, roditelji, suprug, prijatelji i neke kolege znaju da pišem, kao i tematiku koju objavljujem. Neki me prate svakodnevno i čitaju. Zasad nisam doživjela niti jedan loš komentar zbog pisanja erotike i moram priznati da me je to prilično iznenadilo. MI smo još jedna zatvorena sredina kojoj je erotika tabu tema, ali izgleda da me poštuju dovoljno da ne pljuju po onome što mene čini sretnom.

Pošto mi je želja da moji romani dođu do što većeg broja čitatelja, bit će neophodno otkriti pravo ime i prezime, ali ostavimo zasad to našom malom tajnom.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.