Kolumne

ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Naklada Semafora predstavlja | Silvija Šesto: Irena i pet kristalnih peharčića


Drage ljubiteljice i dragi ljubitelji književnosti za djecu!
Naklada Semafora predstavlja svoju kućnu spisateljicu Silviju Šesto i njenu „Irenu“!

S radošću vas pozivamo 18. 12. 2017. u 19 sati (ponedjeljak!!!), u knjižnicu Marije Jurić Zagorke na Krvavi most, na promociju slikovnice i kalendara Semafore za 2018. godinu

IRENA I PET KRISTALNIH PEHARČIĆA.

O slikovnici će na promociji govoriti autorica Silvija Šesto, izabrane dijelove interpretirat će dramska umjetnica Svetlana Patafta, a o svom nemalom ilustratorskom doprinosu Ireni, autorica Katarina Radošević Galić.


Uz tradicionalnu nagradnu igru i božićne darove, naklada Semafora omogućit će prisutnima prisvajanje slikovnice uz autorski popust i potpis.

Tortu nećemo ni najavljivati, njen dolazak poprima dobru, staru naviku!

Dobro došli 18. 12. 2017. (ponedjeljak) od 19 sati u prekrasnu knjižnicu „Marija Jurić Zagorka“ na Krvavi most!!!

I to nije sve!!!

Irena i pet kristalnih peharčića stići će na Krvavi bez peharčića ako ih vi, draga publiko ne potražite po dječjim odjelima zagrebačkih knjižnica. Pet blistavih peharčića istine, sreće, ljubavi, dobrote i ljudskosti pohranjeni su i čekaju vas na pet dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba! Koji su to odjeli pronađite sami!!! Na vama je da ako ste veliki povedete male, a ako ste mali povedete velike i potražite gdje se kriju blistavi peharčići! Sretni oni koji pronađu peharčić bit će nagrađeni na promociji, a princip je jednostavan. Pri posuđivanju knjiga svojoj djeci izgovorite lozinku: Irena i pet kristalnih peharčića, pa ako imate sreće, a sreća je već s dječicom posjetiti knjižnicu, posuditi knjigu i čitati knjigu, možda se baš u toj knjižnici krije jedan od pet Ireninih peharčića. Možda peharčić sreće, možda ljubavi... istine... S pronađenim peharčićem dobro ste došli na promociju 18. 12. po svoj dar!

O tekstu:

Na nekim mjestima i pomalo distopijska priča u kojoj se autorica poigrava stereotipom bajki u kojima najslabiji, najmlađi ili onaj na kojeg nitko ne računa izvlači sretan kraj. Distopijsko i bajkovito, hm... velika tema o kojoj bismo mogli teoretizirati s obzirom na ponavljanje mnogih realnih priča. Priča o samohranoj majci i linču, toliko sveprisutnom u današnjoj tehnološkoj umreženosti i o njegovim posljedicama. Bajkoviti zapis o ljudskom jalu, mržnji, osveti, krijeposti. Irena i pet kristalnih peharčića trudi se najmlađima pokazati vrijednosti u životu za koje se treba beskompromisno boriti, a starije podsjetiti kako kompromisi nisu vrijedni dara života.

Tekst ilustrirala Katarina Radošević Galić.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.