Kolumne

srijeda, 15. studenoga 2017.

Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci | Komedija "Tri treća tromjesečja" dolazi u Zagreb




Vinkovci, 15. studenog 2017. - Komedija "Tri treća tromjesječja" u režiji Frane Marije Vranković po tekstu Nine Horvat i produkciji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci gostuje u Kulturnom centru Dubrava (Avenija Dubrava 51a, Zagreb) u srijedu, 22. studenog 2017. s početkom u 19.30 sati.

Predstava u kojoj trudnice igraju Mia Krajcar, Nikolina Ljuboja i Martina Stjepanović govori o povjerenju u muško-ženskim odnosima te tegobama bivanja u devetom mjesecu trudnoće. U bolničkoj sobi upoznajemo tri trudnice različitih godina, stila i stasa. Četrdesetpetogodišnja Ivana je žena u stabilnom braku više od petnaest godina, te zbog pretjerane težine jede sve osim čokolade. Tridesetpetogodišnja Ivona živi od svoga rada, ali je vidno uznemirena i lako se uzruja, jer se nadala da će se njezin izabranik razvesti istoga trena kada dozna da je ona trudna. Međutim, to nije napravio. Najmlađa, hostesa Iva planira postati uspješna manekenka, a dok ne dobije pravu poslovnu priliku uzdržava ju njezin malo stariji dečko. Iako na prvi pogled izgleda da ih povezuje ništa ne povezuje, otkrit će da ih more jednake brige.

Od praizvedbe u veljači do danas publika dugotrajnim aplauzom ispraćuje trudnice, a prošlog mjeseca na Festivalu Prolog u Sisku komedija "Tri treća tromjesečja" dobila ocjenu publike 4.79. Njezinoj kvaliteti svjedoči i nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta Miji Krajcar za ulogu Ivane.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.