Kolumne

utorak, 3. listopada 2017.

U Maloj sceni 400. izvedba „Debele“!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.pngKada smo prije više od 10 godina s nagrađivanom spisateljicom Silvijom Šesto započeli razgovore o mogućnosti da u Maloj sceni postavimo adaptaciju njezina romana Debela, nismo ni slutili će upravo taj odabir obilježiti cijelo desetljeće naše Scene za mladu publiku.

Praizvedba predstave održana je 10. veljače 2008., a stotu smo izvedbu odigrali već do kraja sezone 2007./2008.

Režije, dramaturgije, a i izbora glazbe prihvatila se Snježana Banović kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Njezin autorski tim: scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Đenisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar, a uz Anu Begić, Ivu Mihalić, Igora Kovača i Luku Juričića (glumce koje smo odabrali na audiciji) proveo je radeći na ovoj produkciji dva naporna, ali beskrajno zabavna mjeseca. Velike zahvale idu i Davoru Tolji i Zoranu Lesendriću na dopuštenju za korištenje njihovih skladbi koje su mnogi naši gledatelji prepoznali već s prvim taktovima. Glavno lice romana Silvije Šesto je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem i onim stvarima. Ladina ispovijest duhovito je i nabrijano štivo koje bez ikakve zadrške progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.

S veseljem pozivamo publiku da nam se pridruži u subotu 7. listopada u 17 sati kako bismo zajedno obilježili 400. Izvedbu predstave za mlade od 9 godina naviše. Roman je uvršten na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade i dobitnik je vrijednih priznanja - nagrade „Ivana Brlić Mažuranić“, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je na popisu lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti i na popisu obaveznih izlazaka na kojima ćete uživati u kazalištu! U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJA za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu. Na svečanoj izvedbi u subotu moći ćete u ulozi Lade pogledati Lanu Gojak, a ostale uloge će igrati Anja Matković, Petar Atanasoski i Luka Juričić.

Zahvaljujemo svim glumcima koji su učinili našu Debelu tako popularnom predstavom, a ovo je prigoda da ih i poimence nabrojimo: Ana Begić, Lana Gojak, Lukrecija Tudor (tri Lade!), Iva Mihalić, Maja Katić, Anja Matković, Igor Kovač, Luka Juričić, Filip Lozić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski, Ivan Grčić, Davor Kovač, Paško Vukasović i Kruno Bakota.

Ulaznice za svečanu izvedbu Debele možete rezervirati na stranicama Male scene (http://www.mala-scena.hr/) ili telefonski na 01/4683352. Ne propustite zaviriti u uzbudljivu godinu života tinejdžerice Lade!

Čekamo vas uz tortu Slatke tajne! Vaša Mala scena

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.