Kolumne

ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Predstavljanje knjige Andreje Malta Moja mačka Bella… radila je što je htjela


Čini se, a potvrdu tome daje i bezbroj primjera s društvenih mreža, da čovjek u više od 5000 godina, od vremena faraona do danas, nije mnogo napredovao: piše svoje intimne povijesti i svete knjige po zidovima (ovaj put virtualnim) i klanja se mačkama (ovaj put bezbrojnim šarenim tigricama, sivim, sijamskim, perzijskim, ribaricama s jezera Van, bezrepim manksicama, Main Coon, norveškim šumskim, ali ponajviše običnim uličnim i kućnim mačkama, bile one plemenite ili ne).

Mačke svih boja, vrsta i fela predmet su obožavanja milijardi ljudi diljem svijeta, zaštitni znak cijelih skupina (ponajprije žena), a kojima na društvenomrežnim stranicama u terabajtima lete emotikoni u obliku srca, smajlića i poljubaca. Nadalje, nerijetko nam se mačke smiješe s majica, šarenih marama i torbi, narukvica, prstena ili ogrlica. I definitivno su preuzele titulu najomiljenijih kućnih ljubimaca.

Takva je i mačka Bella: ona je, naravno, obična udomljena mačka, ali istovremeno i centar svijeta ove knjige. Ona je dobra, zločesta, umiljata, prepredena vragulja. Jednostavno rečeno – mačka.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.