Kolumne

utorak, 10. listopada 2017.

O 'Bijelim vratima' i nagradi Goran za pjesništvo u klubu 'Booksa'



vrijeme: 13.10.2017. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Klub Booksa, Martićeva 14d

U petak, 13. listopada, s početkom u 19,30 sati, u klubu Booksa održat će se predstavljanje pjesničke zbirke 'Bijela vrata' dobitnice nagrade Goran za mlade pjesnike Mateje Jurčević te razgovarati o značaju Goranove nagrade i društvenim, političkim i kulturnim okolnostima u kojima ova nagrada još uvijek opstaje.

Mateja Jurčević rođena je 1995. u Vinkovcima. Studira komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica je nagrade Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. Nagrađeni rukopis, Paranoja, objavljen je 2017. pod nazivom Bijela vrata. Pjesme je, također, objavljivala u časopisima Tema i Eckermann te na portalu FictionPlayGrounds. Piše književnu kritiku za portal Booksa.hr. Članica je književne grupe Prirok.

Rad mlade pjesnikinje predstavit će Goran Čolakhodžić i Ivica Prtenjača. Oni će, zajedno s Matejom, razgovarati još i o nagradi Goran, novim kretanjima u području poezije u zemlji i susjedstvu, pjesničkim suradnjama te o tome je li činjenica ili zabluda da pjesništvo odnedavno doživljava rast popularnosti pogotovo među mlađom čitateljskom publikom.

Najava događanja: http://klub.booksa.hr/predstavljanje-bijela-vrata-mateje-jurcevic
Facebook događanje: https://www.facebook.com/events/153059875282328/?fref=ts


Izvor podataka http://www.culturenet.hr/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.