Kolumne

srijeda, 25. listopada 2017.

„Muka malog vuka“ osvojila dvije nagrade!


Foto:Mia Tomić

Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, predstavi Male scene dodijeljene su dvije nagrade na ovogodišnjem 20. Susretu ASSITEJ-a, koji se 16. do 20. listopada održao u Čakovcu.

Po izboru selektorice Katarine Kolega koja je odabrala 10 predstava, stručni žiri u sastavu Petra Mrduljaš Doležal (dramaturginja), Olja Lozica (redateljica) i Dario Harjaček (redatelj), dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama.

"Muka malog vuka", čiju režiju potpisuje Morana Dolenc, nagrađena je u dvije od ukupno deset kategorija!

„Puno je kazališnih godina i nota iza mene. I nikada taj posao nisam radio zbog festivala i nagrada, već isključivo iz ljubavi - kako prema kazalištu tako i prema glazbi. A sada, kada je stigla nagrada, izuzetno mi godi i ponosan sam. Hvala dragoj Morani Dolenc koja me pozvala u projekt i hvala Maloj sceni i cijeloj ekipi "Muke malog vuka" jer bez njih doživljaj ne bi bio isti.“, s veseljem je rekao Vlatko Panić kojemu je dodijeljena nagrada za najbolju scensku glazbu.

Nagrada za glumačko ostvarenje i izvrsnu izvedbu dodijeljena je Luciji Barišić koja nam je rekla: „Zaista je veliki gušt raditi i glumiti u predstavi kad imaš prilike surađivati s tako sjajnim autorskim timom. Sve to nekako ide s lakoćom kad radiš obiteljsku predstavu i pritom naiđeš na divne ljudi koji ti na neki način i postanu obitelj. Iznimno sam sretna zbog nagrade koja je zasluga cijele ekipe, a i zato jer sam mogla nazvati svoju mamu i reći joj radosnu vijest kojoj se uopće nisam nadala!“

Foto:Morana Belančić
Predstava je nastala prema slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka, a na daskama Male scene uprizorena je 2. ožujka ove godine. Sjajan tim čine još i autori teksta predstave Renato Baretić i dramaturg Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, scenografkinja Vesna Režić, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovni oblikovatelj Davor Šunk, fotografkinja Morana Belančić, producentice Tena Bosek i Mia Tomić uz asistenticu Jelenu Vignjević te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Raspjevani izvođački tim čine glumci izabrani na audiciji Goran Guksić kao Vučko te Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan u ostalim ulogama.
Također, na izbornoj Skupštini Hrvatskog centra ASSITEJ, koja se održala 20. listopada, izabrano je novo vodstvo.

Nadzorni odbor sljedeće tri godine činit će Ivica Lučić iz osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Sandra Banić Naumovski iz Dječjeg kazališta Dubrava i Tena Bosek, zamjenica ravnateljice Male scene.

Čestitamo svim nagrađenima i novoizabranima!

Sljedeću izvedbu hit naslova „Muka malog vuka“ možete pogledati u utorak, 14. studenog u Maloj sceni, dok je isti naslov na programu adventskih predstava nakon kojih će, u toploj obiteljskoj atmosferi našeg kazališta na Medveščaku 2, Sveti Nikola i Djed Mraz darivati mališane.

Program za studeni i prosinac već je postavljen na našim internetskim stranicama, stoga svoje ulaznice već sada možete rezervirati online ili telefonski na 01/4683352.

Vidimo se u prepoznatljivo različitom kazalištu!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.