Kolumne

petak, 20. listopada 2017.

Dani Ksavera Šandora Gjalskog 2017.


vrijeme: 23.10.2017. - 28.10.2017.
mjesto: Zabok

U Zaboku će se od 23. do 28. listopada održati već tradicionalna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog, u sklopu koje će biti dodijeljena Književna nagrada 'Ksaver Šandor Gjalski' za najbolje objavljeno prozno književno djelo u Republici Hrvatskoj.


Kristian Novak dobitnik nagrade Ksaver Šandor Đalski 2017.


Kulturna manifestacija Dani K. Š. Gjalskog održava se svake godine krajem listopada, u tjednu kada je rođen Gjalski. U okviru manifestacije organiziraju se mnogobrojni kulturni programi — izložbe, koncerti, kazališne predstave, promocije knjiga i, kao najznačajniji program, svečanost dodjele Nagrade.

Uz “veliku” Nagradu Gjalski dodjeljuju se i nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola koje su ustanovljene kao poticaj proznom stvaralaštvu djece i mladih. Mala nagrada Gjalski dodjeljuje se od 1985. godine za najbolje prozno djelo učenika osnovnih škola Hrvatskog zagorja. Od 1994. godine dodjeljuje se Nagrada Gjalski za učenike srednjih škola i gimnazija Krapinsko-zagorske, a od 2003. godine i Varaždinske županije.

Po uzoru na ove nagrade za učenike, u Poreču i Crikvenici, prijateljskim gradovima Grada Zaboka, ustanovljene su slične nagrade. Svi nagrađeni radovi tiskaju se u knjizi PoZiCa — zbirci literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Program manifestacije za 2017. godinu

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.