Kolumne

petak, 22. rujna 2017.

Zagreb Reads Europe: Llŷr Gwyn Lewis i Asja Bakić


vrijeme: 24.09.2017. 19,00
mjesto: Zagreb; Booksa, Martićeva 17d

U nedjelju, 24. rujna, u 19 sati, u klubu Booksa, sklopu programa 'Zagreb Reads Europe' gostuje velški autor Llŷr Gwyn Lewis i spisateljica, pjesnikinja, prevoditeljica i blogerica Asja Bakić.

Llŷr Gwyn Lewis piše poeziju i prozu, doktorirao je na temu rada T. Gwynna Jonesa and W.B. Yeatsa i dobio nekoliko nagrada za svoje pisanje. Asja Bakić objavila je knjigu pjesama Može i kaktus, samo neka bode i zbirku kratkih priča Mars. Ove su knjige prevedene na nekoliko stranih jezika, a Asja još piše i blog U carstvu melanholije i jedna je od urednica web magazina Muf. I Llŷr i Asja su New Voices Europe za 2017. godinu, odnosno dvoje su od ukupno deset novih najzanimljivijih književnih glasova Europe prema međunarodnoj književnoj platformi Literature Across Frontiers.

Osim o njihovom pjesničkom radu, voditelj Tomislav Augustinčić s gostima će porazgovarati o iskustvu sudjelovanja na različitim književnim festivalima i u međunarodnim književnim projektima, o tome što za njih znači biti "novi glas", "europski glas" i europski autor/ica. Razgovarat će se i o političnosti jezika i političnosti tema, odnosno općenito o političnosti u suvremenoj književnosti. Kako večer ne bi završila s temom politike, Llŷr i Asja pročitat će i nekoliko svojih pjesama.

Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Zagreb Reads Europe dio je projekta Literary Europe Live u kojem sudjeluje udruga Kulturtreger/ Klub Booksa, a kojeg vodi velška književna platforma Literature Across Frontiers i financijski podržava EU fond Kreativna Europa.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.