Kolumne

utorak, 5. rujna 2017.

Svjetsko čitanje poezije


vrijeme: 06.09.2017. - 07.09.2017.
mjesto: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića u Zagrebu

Svjetsko čitanje poezije na temu Deklaracije o pravima čovjeka Ujedinjenih naroda održat će se 6. rujna 2017. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, od 19 do 20 sati. Dan kasnije, u isto vrijeme i na istom mjestu, uslijedit će Večer portuglaske i talijanske poezije.

Već drugu godinu zaredom u organizaciji i koprodukciji Hrvatskog centra P.E.N., Hrvatskog društva pisaca i Festivala svjetske književnosti u Zagreb stižu pjesnici koji su itekako zanimljivi i angažirani, pjesnici koje u njihovim zemljama smatraju vodećim glasovima svojih generacija. Prvoga dana, u srijedu, povodom Deklaracije o prvima čovjeka Ujedinjenih naroda svoju poeziju čitat će pjesnici Marco Fazzini, Rino Cortiana i Franco Ferrari Delfino iz Italije, Cláudia R. Sampaio i Andreia C. Faria iz Portugala, Michael Krüger iz Njemačke te Ana Brnardić, Silvestar Vrljić, Goran Čolakhodžić, Sibila Petlevski, Dorta Jagić i Miroslav Kirin iz Hrvatske.

Dan kasnije, također od 19 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića održat će se Večer portuglaske i talijanske poezije.
S opsežnim programom i više svojih pjesmama druge poetske večeri predstavit će se petero autora iz Italije i Portugala Cláudia R. Sampaio i Andreia C. Faria te Marco Fazzini, Rino Cortiana i Franco Ferrari Delfino. Ovi se autori u svojim zemljama pokazuju kao bilo etablirani, bilo novi poetski glasovi, čija je poezija prevođena na više svjetskih jezika i čije pjesme itekako pogađaju trenutak u kojem nastaju, iako se često oslanjaju na tradiciju, koju itekako propituju.

http://www.hrvatskodrustvopisaca.hr/
https://www.facebook.com/FestivalSvjetskeKnjizevnosti/

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.