Kolumne

utorak, 5. rujna 2017.

Časopis Libri & Liberi - poziv na suradnju


prijava: 15.04.2018.

Libri & Liberi: časopis za istraživanje dječje književnosti i kulture poziva autore na slanje radova koji će se razmotriti radi objavljivanja u tematskome broju koji će biti objavljen 2018. i u potpunosti posvećen 100. obljetnici završetka Prvoga svjetskoga rata, novim povijesnim okolnostima i dječjoj književnosti u tome kontekstu.


Uredništvo časopisa zanimaju radovi koji se bave publikacijama namijenjenima djeci o različitim aspektima Prvoga svjetskoga rata, razmatraju tada novu geopolitičku situaciju u Europi i cijelome svijetu, novim kulturnim, političkim i društvenim okolnostimate pitanjem kako su se one odrazile u dječjoj književnosti za vrijeme i nakon rata, a osobito s obzirom na status Hrvatske u novim prilikama, kao i istraživanja o različitim vrstama dječjega štiva za vrijeme i neposredno nakon Prvoga svjetskoga rata.

Pozivaju se autori da pošalju radove o trendovima i novim nakladničkim praksama, kao i o drugim pojavama u dječjoj književnosti i kulturi povezanimas Prvim svjetskim ratom.
Opseg radova trebabiti najviše 10 000 riječi.

Krajnji rok za slanje radova: 15. travnja 2018.

Za objavljivanje u časopisu Libri & Liberi razmatrat će se neobjavljeni radovi na hrvatskome, engleskomeili njemačkome jeziku. Suradnici se pozivaju poslati najave teme ili kratke sažetke članaka koje namjeravaju predati za objavljivanje u časopisu Libri & Liberina na elektroničku adresu časopisa: librietliberi@gmail.com ili glavne urednice: editor@librietliberi.org.

Poziv na suradnju >>>




Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.