Kolumne

petak, 18. kolovoza 2017.

Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović gostuju u Kini



vrijeme: 20.08.2017. - 27.08.2017.
mjesto: Kina

Dječja knjiga i Kašmir promet, odnosno Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović, sudjelovat će u 2017 Sino-Foreign Literature Translation & Publishing Workshop (SFLTP) u okviru koje će imati predstavljanja i predavanja, te izlagati na BIBF-u. 

Na poziv Ministarstva kulture Narodne Republike Kine, Kineskog društva pisaca, Državnog ureda za tisak, radio, film i TV Narodne republike Kine u organizaciji China National Publications Import & Export Group i Chinese Culture Translation & Studies Support Network i BIBF-a (Međunarodnog Sajma knjiga u Pekingu) i uz potporu Ministarstva kulture RH, Dječja knjiga i Kašmir promet, odnosno Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović sudjelovat će u 2017 Sino-Foreign Literature Translation & Publishing Workshop (SFLTP) u okviru koje će imati predstavljanja i predavanja, te izlagati na BIBF-u.

Radionica traje od 20. - 27. 8. 2017. u Pekingu, a tijekom samog sajma autori će predstaviti svoja izdanja, kao i hrvatsku kulturu riječ i sliku za djecu i mlade na štandu E2. B36-5.

Na samom Sajmu u organizaciji Bookworma 25. kolovoza na pozornici za dječju knjigu zajedno s autorima Rogerom Mellom (brazilskim ilustratorom, dobitnikom nagrade Hans Christian Andersen za 2014.) i Galinom Mikilinovom (nagrađivanom češkom ilustratoricom, autoricom i animatoricom) održat će predavanje The Colors of the World - Illustrators Conversation.

Kašmir Huseinoviću je u Kini objavljeno 18 prijevoda kod tri nakladnika, a do kraja 2017 godine biti će mu objavljeno još dva naslova, Andrei Petrlik Huseinović objavljemo je sedam autorskih slikovnica kod dva nakladnika, a do kraja godine biti će objavljen još jedan naslov.

Andrea Petrlik Huseinović je 2017. godine bila hrvatski kandidat za ALMU – Astrid Lindgren Memorial Award, a za 2018. kandidat je za Hans Christian Andersen Award.
Osim u Kini, Kašmirove i Andreine slikovnice prevedene su u više od trideset zemalja svijeta i nekoliko su puta uvrštene u prestižni White Ravens List koji svake godine radi International Jugend Bibliothek iz Muenchena.

Originale iz autorske slikovnice Andree Petrlik Huseinović Plavo nebo i Alica u zemlji čudesa u Međunarodnu zbirku uvrstio je prestižni Chihiro Art Museum iz Japana koji u svojoj zbirci čuva 7,300 djela 203 umjetnika iz 33 zemlje. Većina umjetnika su najpoznatiji svjetski umjetnici dobitnici najvećih nagrada za ilustraciju poput Hans Christian Andersen nagrade, Astrid Lindgren Memorial nagrade i nagrada BIB-a, Bijenala ilustracija u Bratislavi.

Andrea Petrlik Huseinović jedina je hrvatska ilustratorica čiji su radovi uvršteni u tu zbirku.

Ovo je treći put da Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović kao autori gostuju u Kini.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.