Kolumne

četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Ena Martinčić | Zajednički jezik


Bilo je to jednog sunčanog dana kada smo se mama i ja uputile k zračnoj luci. Let je bio zakazan u deset i pol za Španjolsku. Prošle smo sve kontrole, a ispred mene je bio dugačak hodnik koji nas je uputio točno u zrakoplov. Pronašle smo naša sjedala, sjedila sam kraj prozora jer su me oduvijek očaravali bijeli oblaci i plavo nebo. Nije bilo nikakvih smetnji tijekom leta. Kada smo stigli u Barcelonu, otišle smo u hotel prijaviti se i ostaviti stvari. Cijelo popodne smo jedan maleni dio Barcelone razgledavale. Posjetile smo crkvu Sagrada Familia, Park Güell i Barcelonsku katedralu. Za sutra smo isplanirale da odemo na utakmicu Barcelone i Real Madrida, a nakon nje da nastavimo s razgledavanjem.

Sljedeće jutro je bilo jednako sunčano kao jučerašnje. Krenule smo na nogometnu utakmicu. Ja sam navijala za Barcelonu, a moja mama za Real Madrid. Platile smo ulaznice i uputile se prema našim sjedalima. Moje sjedalo je bilo broj petnaest, a mamino šesnaest. Kako sam bila gladna, mama je otišla kupiti kokice. Poslije deset minuta, kada se vratila, zviždaljka je označila početak. Izlazili su nogometaši sa svojom malom pratnjom, djecom koja će u budućnosti postati nogometaši. Pjevala se španjolska himna.

Nakon svečanosti, odjednom su počeli izlaziti genetski modificirani klokani, ali su vanjskim izgledom ostali isti. Bili su obučeni u klokanske dresove. Igrači Real Madrida i Barcelone pa i publika su se smijali jer su mislili da je to neka šala. To je klokane jako razljutilo pa su odmah uzeli loptu i zabili gol Real-Barceloni. Taj postupak je zapravo značio da se klokani ne šale i da će im pokazati da su puno bolji od njih. Tim Real - Barcelona su izabrali najboljih jedanaest igrača koji će igrati protiv klokana.

Svi su krenuli u akciju. Bila su dva komentatora. Jedan je bio klokan, a drugi ljudsko biće. Unutrašnjost stadiona se podijelila na dvije strane. U prvom djelu su bili ljudi, a u drugom klokani. Komentatori su žestoko komentirali s puno napetosti. Pauze se nisu održavale. Takva utakmica se igrala cijelu noć i sljedeći dan do podneva, ali svi su imali jedan cilj. Da odnesu pobjedu svome timu.

Kako rezultati utakmice su bili jednaki, ljudi i klokani su u tri minute pokušali što više golova dati suprotnom timu, ali i tu su isti bili rezultati. Onda se netko sjetio da bi mogli napraviti test snage. Svaki čovjek je morao iznad glave dvije minute držati klokana. Nakon testa snage, imali su test izdržljivosti. Oba dva tima su morala u tri minute napraviti tri serije trbušnjaka i čučnjeva.  Na kraju su zaključili da su oba tima jednako jaka, a klokani su još zaključili kako nisu ništa bolji nego Real-Barcelona. Nakon završetka utakmice, mama i ja smo otišle u hotel prenoćiti. Sljedeći dan u gradu su počeli živjeti klokani. Stvarali su suživot sa ljudima. Klokani su radili u tvrtkama i nosili su mala odijela s malim plavim kravaticama, imali iphone sedmice u rukama i ponašali su se kao ljudi.

Stvorili su zajednički jezik.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.