Kolumne

petak, 14. srpnja 2017.

Predstavljanje zbirke Vlatke Planine Neizbrojnosti



18. srpnja, u 18 h, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizović, Preradovićeva 5, Zagreb održati će se promocija zbirke “Neizbrojnosti” autorice Vlatke Planine.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. 2010. godine diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao profesor engleskog.
Objavila je dvije zbirke poezije na hrvatskom jeziku i jednu zbirku poezije na engleskom te roman za mlade Jegulja, koji je ujedno i prvi dio trilogije čija će ostala dva djela izići iz tiska do kraja 2016. godine.
Redovito surađuje s književnim časopisima ”nema” i ”Kvaka”, za koji piše i tjednu kolumnu. Pjesme i priče objavljivane su joj na web portalima ”Kritična masa”, ”Svijet kulture”, ”Pisci i književnost” i ”Fiction Playground”, te u HAZ-ovom Zborniku studentske poezije.
Sudjelovala je na Književnim večerima Studentskog Centra u Zagrebu te pohađala radionice pisanja kod dr. Edwine Keown te književnice Karmele Špoljarić.
Na pitanje zašto piše odgovara:
„Zato što ne znam ne pisati. Ne mogu si to zamisliti.“

Bibliografija:

Zbirka poezije: A nekad si mi kupovao lizalice (Naklada Bošković, 2010.)
Zbirka poezije: Nemoj se plašiti ovoga neba (Naklada Bošković, 2014.)
Zbirka poezije na engleskom: A Booklet of Poems for the Ace of Hearts (Amazon, 2016.)
Roman za mlade: Jegulja (Naklada Bošković, 2016.), Kralj i bajka (2016.) i Vještice (2016.).

Također, “Wend” je njezin novi roman o mitskom gradiću Wendu, koji su možda osnovali Vikinzi, ili po drugoj vjerojatnijoj legendi – doseljenici prije 200 godina nisu za prehladne zime mogli zbog velikog snijega zakopati tijelo umrle djevojčice Wilow pa su je spalili i njezin pepeo prosuli po liticama Wilow’s End i tako je ostala tradicija paljenja krijesa prve nedjelje u siječnju…

Izvor:Metafora.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.