Kolumne

ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Shakespearov 'San Ivanjske noći' premijerno izveden na tvrđavi Lovrjenac


vrijeme: 24.06.2017.
mjesto: Dubrovnik; Tvrđava Lovrjenac
url: http://midsummer-scene.com/

Jedna od najpoznatijih komedija Williama Shakespeara 'San Ivanjske noći' u subotu navečer premijerno je izvedena na tvrđavi Lovrjenac u Dubrovniku u režiji Helen Tennison, u sklopu četvrtog izdanja Midsummer Scene Festivala.

Riječ je o predstavi na engleskom jeziku, a glumačka postava sastoji se od glumaca i glumica od Japana do Afrike.

Redateljica Helen Tennison nakon predstave bila je oduševljena reakcijom publike.

"To je bio prekrasan prostor za postaviti predstavu. Primljeni smo jako dobro, publika nas je odlično dočekala. Treća je godina da se vraćam u Dubrovnik, svake godine mogu napraviti sve više i više. Probe su nam bile jako zabavne, a sve smo uspjeli napraviti u tako malo vremena", rekla je redateljica Tennison te dodala kako obožava Dubrovnik.

Producentica Darija Mikulandra Žanetić istaknula je kako vjeruje da će predstava ići i izvan granica Hrvatske.

"Jako smo sretni što imamo još jednu predstavu i što izvodimo premijerno četvrto Shakespeareovo djelo. Vjerujem da je brojna publika uživala u predstavi koja će sigurno putovati izvan granica Hrvatske. Sretni smo što su glumci ispraćeni ovacijama, a nadamo se da će tako biti i narednih večeri", rekla je producentica Mikulandra Žanetić.

Pod redateljskom palicom Helen Tennison na Festivalu su zaigrali Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Matthew Maltby, Lainey Shaw, James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova. Producenti Festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze te kompozitor Benedict Davies.

Predstave će igrati svaku večer do 5. srpnja, osim u utorak, 27. lipnja, kad će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt "Držić meets Shakespeare" kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića.

Izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. (Hina)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.