Kolumne

ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

Mriža o' versi


Umjetničku večer pod nazivom "Mriža o' versi", koja će se održati u subotu, 17. 6.2017.s početkom u 20 sati, u sklopu 16. Ivanjskih večeri u mjestu Slime, iznad Dubaca, koje će se ove godine (po treći put) održati (prvi put) uz samu rijeku Cetinu (Granin vir), što će dati i poseban ugođaj.

Cilj je povezati sve umjetnosti na jednom mjestu, dajući tako slušatelju i gledatelju potpuni, zaokruženi doživljaj, kojemu posebno pogoduje atmosfera uz rijeku i prelijepa priroda. No, glavni cilj je podizati kulturnu svijest i životnu radost u malim mjestima koja većinom "spavaju" neke višemjesečne tihe dane.


Ovo je prva večer u nizu planiranih i za ovo ljeto.

23. 6.2017. od 20 sati je druga večer koja nosi znakovit naziv "Ivanjski cvitnjaci", na malonogometnom igralištu s već tradicionalnim pečenjem i podjelom srdela, te paljenjem ivanjskih vatri i pučkom zabavom za sve generacije.

Već u petak, 24.6.2017. u 21 sat, ispred mjesne crkve u Slimenu, održat će se 16. Večer dalmatinskih klapa s nastupom renomiranih dalmatinskih klapa, ovoga puta međunarodnog karaktera, jer nastupaju klape iz Bosne i Hecegovine i Crne gore.

Dramski program na rasporedu je u četvrtak, 29.6. u 21 sat .
Ispred mjesne crkve izvest će se suvremena duhovna drama "Otok sreće", prema tekstu Silvane Dragun inspiriranom djelima F.M.Dostojevskog, u režiji Petra Buljevića, a u koprodukciji Centra za kulturu Omiš i Dramskog studija Ilirik.

7.7.2017.
s početkom u 21 sat, na već ustaljenoj lokaciji, u Tadića dvorima, Zlatousti iz Makarske izvest će svoju novu komediju "Quo vadis", čiji tekst i režiju potpisuje Davor Šegota.

Manifestacija Ivanjske večeri inicijalno je nastala organizacijom klapskog koncerta 2002. godine, da bi vremenom rasla i uključivala razna druga događanja. Tako je tijekom proteklih petnaest godina kroz Ivanjske večeri zaživjela sad već tradicionalna Večer dalmatinskih klapa, ove godine šesnaesta po redu, zatim su prikazivane putopisne reportaže, organizirano je više večeri klasične glazbe, nastupi crkvenih zborova. U novije vrijeme sastavni dio ovih večeri je dramski program s obradom raznih tema, od tradicionalnih do suvremenih. Bilježimo i nekoliko večeri na kojima su prezentirane knjige autora s bližeg prostora, glazbeno poetske večeri, izložbe slika i fotografija reprezentativnih autora, izrada milenijske fotografije, filmska projekcija i slično.

Programska zbivanja vremenom su se počela upriličavati na više lokacija u mjestu, a program je i ove godine koncipiran na način da se zadrži dosegnuta programska razina.

veliki trud i samoprijegor u život i oživljavanje mjesta ulažu članovi Kulturno umjetničkog društva "Slime"!

S poštovanjem, Zvjezdana Čagalj,prof.

Dobrodošli!!!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.