nedjelja, 21. svibnja 2017.

Završio je 24. festival glumca

 Dodjelom nagrada i priznanja u Izletištu Kunjevci

Vinkovci, 21. svinja 2017.  - Dodjelom nagrada i priznanja u Vinkovcima je u subotu završio 24. Festival glumca. Izbornik Festivala Siniša Ružić izabrao je 18 predstava koje su bile u konkurenciji za nagrade. O festivalskim nagradama odlučivao je procjenjivački sud u kojem su se nalazili Izmira Brautović (Kazalište Marina Držića, Dubrovnik), Darko Janeš (samostalni umjetnik) i Nedim Prohić (Zagrebačko gradsko kazalište Komedija). Domaćica Festivala bila je glumica Marija Sekelez.


Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Eciji Ojdanić za ulogu Suzane u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba, te Miji Krajcar za ulogu Pepeljuge u predstavi „I živjele su sretno“ Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i produkciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Nagradu Fabijan Šovagović za najboljeg glumca dobili su Vinko Kraljević za ulogu Branka u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji zagrebačkog Kazališta Moruzgva i Željko Königsknecht za ulogu Gospodina Jurića u predstavi „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana u režiji Željka Königsknecht i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Nagrada Ivo Fici za mladu žensku ili mušku glumicu do 28 godina pripala je Aneti Matulić za ulogu Tihane u predstavi „Cabaret Splićanke“ Ivana Lea Lema u produkciji Gradskog kazališta mladih Split. Nagradu Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu ili mlade dobio je ansamblu predstave „Bijeli jelen“ Vladimira Nazora u režiji Tamare Kučinović i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu otišla je u ruke ansamblu predstave „Kao na nebu“ Raya Pollaka u režiji Renea Medvešeka i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.
“Zatvaramo 24. Festival glumca, a dogodine slavimo četvrt stoljeća ovoga predivnog festivala u koji svi rado navraćamo – i hvala Slavoniji”, poručila je predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Perica Martinović. Predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo rekao je kako glumci već 24 godine pokušavaju vratiti ljubav kojom Vukovarsko-srijemska županija dočekuje glumce svake godine i to će nastaviti činiti i ubuduće.

Nema komentara :

Objavi komentar