Kolumne

srijeda, 5. travnja 2017.

Silvija Šesto | Bolja polovnjača (20)


Al stara moja, sve bi to bilo super da je čovek zdrav. Al kad te jemput uhvati sve ode vrit. Tak sam ti se ja već onda, kad sam se splela s tim tatekom od male u školi, već sam onda imala osećaj da se raspadam. I onda mi uleti tip. Ni krivoj ni družnoj. I velim ti, ja ga pitam kaj ne bu bar jedamput došla mama od male, a on meni veli kaj vam ja nisam dosta. Zamisli bezobraznjaka. Tu ti se mi kao počnemo šaliti i kao imamo isto let, pa je on rekel da bi bilo okej da smo na ti. Čuj, ne znam, meni je to išlo teže nek se triput ševnut zaredom s crncom, mislim, odi vrit, to sam sam tak rekla metaforički, no. Al kaj, isforca ti on to ti, a ja radi mira u kući pristanem. Jebate, kad si bolje pomislim kak sam ja u biti mekana. Tu sam sva na staru. Mi ti se tak tikamo, tikamo, on se sve češće dolazi raspitivat o maloj, al drek, zaprav dolazi mene gledati i s menom spikati. Sve ti hvata tajming da mi se uvali na kavu il slično. I kaj je naumil to je i napravil. Prvo smo ti završili na kavi, jer si je valjda naštimal da je na kraju tih informacija, a onda smo ti brzo završili kod njega u firmi. Rekla sam ti da je bil neki kompjutoraš. To ti je bil guba ured. Sve sami kompjutori. Ne znam, nekaj su delali za Švabiju, kolko sam mogla skužit.  Ufura ti on mene, dakle u svoj ured, naravski, ne da me nauči na kompić, makar je nekaj muljal o programima i pital se kak to da ja još nemam kompić. Ja mu velim da nemam više ni auto, a on sve ide c c, znaš onak pod zubima, čudi se ko da je srel nekakvu pastiricu, a ne da je s učiteljicom.  Ja ti se tu napravim pametna i profuram fore od Brankeca i nabrijem mu da ne jedem meso, da volim prirodu i da mrzim tehniku. Teška pušiona. Jer mi smo, Višnja moja, poslije svake ševe u njegovom uredu završavali na večerama i dok je on mlatil po šniclima ja sam travu jela. Jebate jezik, sama sam sebi psovala mater, nek mi oprosti stara, al stvarno nekad zagulim i prije mi jezik dela neg kaj mi se mozak opće uključi. A kaj se seksa tiče to ti je bila čista gimnastika. Ja ne znam kaj je on sa svojom skvo delal i jel opće delal, al …čekaj malo da se setim kak se zval, znam da je nekak literarno opaljeno bilo, čekaj malo… je pa da, joj ko ne bi zapamtil takvo ime, Emil se zval. Zamisli. Daj si zamisli. Setila sam se odmah po detektivima…Sečaš se ti naše lektire…Emil i detektivi, a danas stara, kaj danas deca čitaju… Al to ti je tužna priča i ne bumo gubile vreme sad na to…

Čuj, tatek ti je bil tak u formi, ja ne znam, taj je valjda osim na kompjutaču i informacijama stalno visil, mislim osim na meni, valjda u teretani. Čuj, od prirode nemreš tak izgledat, tu mi nemre niko zmuljat, jer ja frajere poznam u dušu, a o tijelu da ne govorim. Je, al sam da me ubiješ se nemrem setiti kad je to puklo. Jel kad je on mene videl da mlatim po purici s onom Danicom, znaš onom kaj ima restač prije neg se počneš penjati na Sleme il kaj ja znam. Zaprav, kaj je on opće radil u Daničinom restaču?! Ja sam ti tam bila čist poslovno jer me je ženska zvala da joj premestim malog kod sebe, jer mu je to bila jedina šansa da završi osnovnjak. Al, kaj je on tam delal, pitam te, kaj ima on delat pod Slemenom za vreme radnog vremena. Čuj, tolko sam ponosa imala, ja nis zagledavala jel mu u autu sedi neka nova mica učiteljica…Sam to je nekak totalno puklo i posle maloj niko više na informacije ni dolazil. A dete. Jadno dete. Vidlo se da malu zaprav baka odgaja. Onak, znaš onaj sistem, čista starmala.

Je i tak ti je to. Isuse, čuj, ovi kaj dolaze bu mislili da smo osoblje. Al baš me briga, ne viđamo se svaki dan. Višnja moja draga, da ti znaš kak si ti meni falila. Ja sam ti se čist izgubila kad si ti otišla. I da znaš da sam se malo i naljutila, a posle, čuj vreme leti. Dobro, sad to kaj si nismo pisale, to opravdavam. I ti i ja smo lene za to, al viš ti kak to vreme odleti. I opće, zakaj ste se vi zaprav vratili? Kaj? Sam ti. Nemoj me zajebavat. On? Drugu? Nemoj me kubat. Ne, sad se zekaš. Čuj, nemoj se zajebavat s tim stvarima. Nemoj me zezat. Ozbiljno? Našel si je drugu? A u pizdu materinu. Pa, kaj mi to odmah nisi rekla. Ne, nemrem verovati. On? Sa šeficom. Pa kaj toga i gore ima? I gotovo? Tebi je dosta? A nije prvi put. Pa ko bi si to pomislil za Željkeca. Ne, ja još nemrem verovat. Kaj buš se sad plakala za njim?! Višnja. Daj se uspravi. To je ipak sam jedno muško. Višnja. Neću te takvu gledati. Idemo sad lepo lupit po crnjaku. Viš nisam se setila. Imaju i kikirikija. Ide prema sim. Super. Dečec, odi malo sim.

Čuj, medalja, kak i sama znaš ima dve strane. Kad ja osetim da me neko vara, ja idem u protuofanzivu, nema šale. Dobro, sad je situacija puno čišća, nemam više tolko komplikacija, al nekad, da si vidla u kakvim sam ja znala biti situacijama i s koliko sam igrača morala igrati i još paziti da te neko ne matira s leđa. Tu sam skroz u prednosti. Ne dam se jebat i gotovo, kužiš ono mislim. Glavu gore, curo, ti i ja bumo sredile stvar. Znači tak, ti si se lepo s detetom pokupila i sad bi ga morala čekati dok se on ne dokurva i dok njemu ne bu dost, a onda buš ga dočekala s toplim šlafrukom i govedskom juhicom. Zajebi to, Višnja. Dete je veliko, mi bumo sredile stvar kak nemreš ni sanjati. Kurviš jedan! To da je tebi napravil!? Viš ko bi rekel za njega. Ma ne, svi su oni isti. Svi su isti dok im ne padne, onda se smire, ko oguljeni jarci. A nismo ni mi ovce. Višnja! Sve ti je to draga moja dim od one stvari, samo treba potpiriti vatru, a vatre još ima u tebi. Ko te kuži ak ja ne. Daj si popi, odmah bu ti bolje.

Čuj, sad mi je malo i neugodnjak opće o tom pričati, al  ni ti ne znaš kad bu ti pravi doktor zatrebal. Jer ja sam ti sad onak ko čista. Mislim, imam čist čistu situaciju. Sa Zdenkom izađem tu i tam i to sam na klopu, donese lovu, pita onak za sve reda radi, tu i tam se i s decom vidi, a čuj, deca su već ljudi, ne…A ja sam ti evo ovo zadnje vreme ko časna sestra. Posel, doma, posel, doma, plac i nigde više. Čak sam ti i v crkvu počela iti. Dobro, bila sam sam tri puta   po iskrenom, al jebi ga, ni tam nisam imala mira. Tak ti se ja za Uskrs hoću pričestiti, mislim ono kužiš, moraš se i ispovedati i ja ti uletim u kućicu i krenem. Znaš mene…Frajer je valjda riknul, nikad kraja…Čuj, ja sam se štela pošteno ispovedati. Bez muljaže. Kaj je frajer s druge strane pulta delal ne znam, al nakon nekih dva sata, moš me ubit da sam čula nekaj ko jauke, cvilež, kaj ja znam. Izađem ti ja van, odškrinem ti ja one debele zastore i vidim da je čovek  v sedmom nebu. A taj ti se tek doselil k nama. Ja mislim da nije imal ni trideset. Kapelan. Onda je on videl mene i ja njega i otad me je tak gledal da ja, Višnja, ne bi znala kaj da zaključim. Mislim, ipak je on crkveni lik. Evo, kaj veliš na ovo recimo: prolazim ti ja ulicom, a on sve facu spušta, neugodno mu je, a ja si mislim, kome treba biti neugodno, čovječe, isfurala sam ti celi život, kome treba biti neugodnjak? A on ko šmrkavac, znaš ono, ko da vidi golu babu. Ne bi htela dušu grešit, al frajer samo kaj si ne napiše na kaputu: zbari me. Al ne, na to pak još nisam spala. Al, velim ti, to sam vreme, i to dobrih godinu dana živela ko opatica. I moji su se zabrinuli. Stara je svako malo decu ispitivala, te imam li koga, te jel izlazim, kužiš ono. Tu sam se čak i s njom zakvačila, jer kaj to nju briga i još više kaj decu s tim zamara. A čuj, znaš kakvi su starci, jebiga. Uvek si za njih dete i to ti je to.

Ti, kad te pogledam sve mi prođe kroz bulju, ko da je bilo jučer, jebate. Ja ne znam kak ti al meni te moje kuke nejdu u glavu. Ko da sam još jučer cicala. Doduše, to kaj su me hranili s tom jebenom hajdinom ili kak se već zove nije baš za pohvalit, to se vidi i sad na meni, al kaj je tu je. Kad malo bolje zirnem sve ti se ionako vrti oko sranja. Prije smo brijale po tim djetama, pa kaj, do sad, do pred nekolko ne, sve se vrtilo kak skinuti salo, a sad ti se, draga moja, meni sve počelo vrtiti oko tih hormona. Joj, još nemrem doći k sebi da si to ti. Zamisli ti to, dvadeset godina, kaj dvadeset i više. Dvadeset godina je prošlo od kad se nismo tak lepo ispričale. Dobro, sad si ti sigurno misliš da ja ne bi stigla napraviti tolko sranja da si ti ostala tu, al sudac je lako biti na kraju tekme, ne? Isuse stara, pa ti kad bolje razmislim ništ ni ne znaš. Jesi ti dolazila, nisi. Ma ne, ovo prek pošte i to sve, to ti je drek. Tu si ti trebala biti. Jebate, tek sad smo svi skužili, mislim ovi oko naših kuki, tek sad smo skužili da nam je najbolje godine sjebal rat. Nemreš si ti to stara tak predočit, kužiš ono. To si niko nemre predočit koji je bil vani. To kak je počelo. Neopisivo i nenadjebivo. Sam to s balvanima.

1 komentar :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.