četvrtak, 19. siječnja 2017.

Zmajevo gnijezdo | Najava trodnevnog događanja za odrasle

TIGAR TEATAR GOES BIG
Inicijativa za promicanje alternativnog kazališta u Zmajevom gnijezdu
                         
Već od  idućeg tjedna od 24. do 26. siječnja  u Maloj sceni Tigar teatar predstavlja pilot projekt IPAK i veliki Tigar, triptih kojim okuplja razmišljanjem i djelovanjem sebi bliske umjetnike: zadarsku umjetničku organizaciju Teatro VeRRdi, zagrebačke Bacače sjenki te zagrebačko-bosanskohercegovaški duo Dječak iz vode.

Ujedinjene u zajedničkoj borbi, ove umjetnike možete pogledati za 99 kn u paketu, ili pak 40 kn po pojedinom zbivanju:
24. siječnja u 20 sati, Vjera Vidov: "ANA I ONA", Teatro VeRRdi //
25. siječnja u 20 sati, Boris Bakal: "BITKA NA NERETVI", Bacači Sjenki //
26. siječnja u 20 sati, DJEČAK IZ VODE, koncert
Mjesta za svako od događanja mogu se rezervirati on line (www.mala-scena.hr/program),  telefonski na 01 468 3352 ili na blagajni Male scene, Medveščak 2, Zagreb.

ANA I ONA / autorski projekt Vjere Vidov

Igra: Vjera Vidov
Tekst:  Vjera Vidov, uz korištenje dijelova teksta Magla u kućama golubova Staše Aras
Glazba i oblikovanje svjetla: Bojan Gagić
Asistent scenske igre: Iva Burčul
Likovno oblikovanje: Goran Škofić
Producent:  Juraj Aras
Produkcija: Teatro VeRRdi 2016.
Premijera:  Zadar, 26. 8. 2016.
Pokrovitelj: Grad Zadar, Ministarstvo Kulture RH, Zadarska Županija, Kazalište lutaka Zadar

Kad neprestano lažemo sami sebi, teško nam je steći povjerenje u sebe. Dozvoljavamo da naše odluke ostanu samo želje. A da bi došle do ostvarenja, ponekad se mora iskusiti bol. Naša riječ, ako je ne shvatimo ozbiljno, nije ništa više osim buke. Ali naše nam riječi mogu donijeti nešto puno veće. Mogu nam donijeti slobodu i snagu. Kad odlučimo učiniti nešto za sebe, imamo moć. Kad želimo promijeniti nešto u svom životu, imamo slobodu.
Vjera Vidov

BITKA NA NERETVI / Bacači sjenki

Autor koncepta i redatelj: Boris Bakal
Dramaturginja predstave: Anja Pletikosa
Scenograf predstave i koautor: Leo Vukelić
Izvođači radova: Boris Bakal, Leo Vukelić
Autor glazbe i zvučnih slika: Tomislav Babić
Kostimografkinja: Ivana Bakal
Video oblikovanje: Vedran Senjanović
Oblikovanje plakata: Ivan Klisurić
Majstor svjetla i videa: Domagoj Klasić
Majstor tona: Oleg Colnago
Produkcija: Bacači Sjenki u suradnji s: Kulturno informativnim centrom Zagreb, Zagrebačkim kazalištem mladih te Centrom za ljude i umjetnost LAUBA
Podrška projektu: Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Natpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl "Bitka na Neretvi" odgovor je na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.
Tijekom godine predstava je izvedena na festivalu Perforacije, zagrebačkoj Laubi, Splitu, Dubrovniku, Bitoli, Podgorici, a prije nekoliko dana i u Skopju.

DJEČAK IZ VODE/duo Edin Džambić i Ljubica Anđelković Džambić

Duhovit, sarkastičan, zaigran, nekad sjetan, nekad opor i brutalno direktan - Edin Džambić u bogatoj se glazbenoj regionalnoj sceni ističe iznimnim pjesničkim talentom kojim bilježi jedinstvenu poetsko-glazbenu kronologiju ovih prostora. Njegovim oštrom mentalnom skeneru ne izmiče nijedan od političkih i društvenih apsurda današnjice, koje s ingenioznom lakoćom pretvara u angažirane pjesme, nokautirajući pritom svaku ideologiju na pod.
Dojmljivim koncertnim nastupima DiV publici prezentira svoje stvaralaštvo u širokom dijapazonu emocija i oblika: od stihova bez dlake na jeziku i sarkazma do smijeha, od društvene kritike do ogoljavanja intime, od storytellinga do glazbenih minijatura. Suvereno se poigravajući glazbom i glazbenim žanrovima, u ovoj post-rock dekonstrukcijskoj priči i aranžmanima prilagođenima izvedbi uživo, DiV minimalističkim pristupom pokazuje još jedno od svojih mnogobrojnih autorskih lica, ne ostavljajući publiku ravnodušnom.

Poveznica na Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/144438839379621/

Bitka na Neretvi: lijevo gore

Dječak iz vode:
lijevo dolje

Ana i ona:
desno dolje

Nema komentara :

Objavi komentar