Kolumne

nedjelja, 29. siječnja 2017.

Marija Jurčević | Smisao za poeziju naslijedila sam od oca


Marija Jurčević rođena je 1986.godine u Zagrebu. Ovako nam se sama predstavila:

Smisao za poeziju naslijedila sam od oca. Svoje prve stihove napisala sam već u ranom djetinjstvu. Profesori su zapazili moju ljubav prema književnosti i potaknuli me da njegujem svoj talent.

Na natječaju u časopisu za mlade, 2005. godine, s pjesmom „Sreća“  osvojila sam četvrto mjesto, od ukupno 150 pjesnika koji su sudjelovali.

Nastavila sam školovanje u Zagrebu i stekla zvanje Veterinarski tehničar. Osnovala sam obitelj i majka sam troje djece.

Svoju prvu zbirku „Dama koja nema srama“ objavila sam  2013. godine u vlastitoj nakladi. Promociju zbirke održala sam u Europskom domu 2015. godine na „Tribini za kulturu i znanost Collegium Hergešić.“

Sudjelovala sam na susretu pjesnika  2016. godine u dvorištu „Župe Presvetog Trojstva, Prečko.“

Na natječaju  za najljepšu ljubavnu pjesmu „Happy time recital“  u Zaboku 2016. godine osvojila  sam prvo mjesto sa  pjesmom „Tražim dečka.“

Djelujem u „Udruzi umjetnika Vjekoslav Majer“.

Svake godine sudjelujem na pjesničkom maratonu u knjižnici Sesvete.

Inspiraciju za većinu pjesama nalazim u vlastitim životnim okolnostima dok su mi pojedine pjesme fiktivni uradci poezije, gledani iz očiju drugih osoba. Tada interpretiram njihov pogled na svijet.

Stvaram pjesme različitih tematika, te pišem i na kajkavskom izričaju. Moje pjesme su izravne i ostavljaju snažan dojam na čitatelja.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.