Kolumne

četvrtak, 13. listopada 2016.

Siniša Matasović i Žarko Jovanovski | Afirmirana imena hrvatske književne scene, gosti časopisa "Kvaka"




Časopis z književnost "Kvaka" poziva vas da u utorak, 18.10.2016., u 19,00 sati dođete u klub Peper, Zagreb, Ilica 5, kako bi uživali u poeziji dvojice izuzetnih pjesnika i umjetnika: Sinišu Matasovića i Žarka Jovanovskog, čijim će se stihovima glazbom na gitari pridružiti i Saša Vrbat.



Siniša Matasović i Žarko Jovanovski svježa su, ali jednako tako, već u dobroj mjeri i afirmirana imena na hrvatskoj književnoj sceni. Upoznali su se na večerima slam poezije prije dvije godine i otada naovamo odradili su zajedno brojne nastupe kao dobro uhodani tandem. Moglo bi se reći kako su njih dvojica jedini sa slam scene zauzeli svoje mjesto i u okvirima recentne hrvatske poezije. Ponajviše zato i zastupaju stajalište da je poeziju potrebno promatrati jedino s aspekta kvalitete, a na sve ostale podjele gledaju kao na suvišne i zastarjele. Njihovom će se nastupu priključiti i glazbenik Saša Vrbat na gitari, koji sa Žarkom tvori akustični DuoList. Izvest će nam prikladno nekoliko autorskih šansona.


Siniša Matasović, kr. biografija:

Siniša Matasović rođen je 16. lipnja 1980. godine u Sisku, gdje i živi. Poeziju i prozu piše od 2008. godine. Nagrađivani je autor objavljivan u zbornicima, književnim časopisima i novinama kao što su: Vijenac, Zarez, Riječi, Večernji list, Književno pero, The Split mind... 2015. godine objavio je svoju prvu samostalnu zbirku poezije 'Sisak se uspješno pretvara da spava'. Iste je godine postao viceprvak Hrvatske u slam poeziji. Član je Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i zagrebačke pjesničke tribine Jutro poezije. U sisačkom ogranku Matice hrvatske moderira i vodi poetska okupljanja poznata pod nazivom Stihovnica Siska te participira u uredništvu časopisa Riječi. U pripremi za tisak mu je i prvi roman.


Biografija, Žarko Jovanovski:

Žarko Jovanovski, rođen je 1.7.1966. u Zagrebu. Završio je umjetničku grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza. Kao gost student boravio je 1995./96. kao stipendist njemačke zaklade za razmjenu studenata DAAD u Njemačkoj na Kunstakademie u Düsseldorfu u klasi profesora Tony Cragga. Od 1994. do 2012. godine bavio se grafičkim dizajnom isprva u dizejnerskom studiju ArTresor kod profesora Ante Rašića, a od 1998. kao samostalni umjetnik. Izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Bavi se glazbom u raznim glazbenim skupinama (Electric Žare, Geler Feler, AbnorMalan, No No Instigation i Duo List). Piše od 2010. godine. Objavio je pet zbirki pjesama (Hrvatska, Jebo mu pas mater i životu, Besparica, Voliš li ti mene uopće? i Viškovi). Od 2014. godine nastupao je sa slam pjesnicima na četrdesetak poetskih večeri u zemlji i inozemstvu. Objavljivao je priče u časopisu Matice Hrvatske Riječi, a radovi su mu objavljeni i u više tiskanih zbornika regije i na mnogim književnim portalima. Živi i radi u Zagrebu.


Časopis za književnost "Kvaka" za posjetitelje priprema i prigodno iznenađenje.

Ulaz je slobodan. Svi su dobrodošli!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.