Kolumne

nedjelja, 30. listopada 2016.

Fraktura vas poziva na Interliber! 8. - 13. studenoga 2016.


Kao i svake godine nakladnička kuća Fraktura ljubitelje najbolje literature očekuje na vodećem hrvatskom sajmu knjiga Interliber od 8. do 13. studenoga i poziva sve posjetitelje da na njezinu štandu 9b u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma potraže zanimljiva nova beletristička i publicistička izdanja uglednih domaćih i stranih autora kao i starije naslove po promotivnim cijenama.

Od novih izdanja domaćih autora ove jeseni posebno valja istaknuti roman Slavenke Drakulić Mileva Einstein: teorija tuge, nakon knjiga o Fridi Kahlo i Dori Maar treći autoričin roman o kreativnim ženama koje su živjele u sjeni svog partnera, te roman Miljenka Jergovića Wilimowski o rađanju nade u vremenima beznađa. Tu je i posebno fascinantna knjiga autobiografskih zapisa Moj život jedne od najvažnijih povijesnih figura dvadesetog stoljeća, diplomata i političara Vladimira Velebita.
Od beletrističkih naslova stranih autora nezaobilazni su novi roman Juda jednog od najboljih pripovjedača današnjice Izraelca Amosa Oza, nestrpljivo iščekivani hit-roman La Templanza – vinograd života španjolske književne zvijezde Maríje Dueñas, koji će zasigurno oduševiti kao i njen prvi roman Vrijeme između krojenja, potom Žabe kineskog nobelovca Mo Yana te očaravajući roman Leonora legendarne meksičke književnice Elene Poniatowske koji pripovijeda uzbudljivu životnu priču nadrealističke slikarice Leonore Carrington. Katalonski autor Jaume Cabré već je poznat hrvatskih čitateljima, a sada je tu njegov posljednji roman Ispovijedam. Smokva Gorana Vojnovića nježan je roman o ne tako nježnim vremenima i događajima, a Sjena svijeta prvo je djelo vodećeg izraelskog autora mlađe generacije Nira Barama prevedeno na hrvatski jezik.
Ljubitelje publicistike oduševit će Radikalnost ljubavi Srećka Horvata, knjiga koja pruža duboku refleksiju o reakcionarnoj i revolucionarnoj politici ljubavi, a onima koji rado slijede životne savjete popularnog argentinskog psihologa Jorgea Bucaya odgovor na pitanje kako biti sretan ponudit će njegov novi naslov Put sreće.

Nikako ne treba zaboraviti susrete s Frakturinim autorima koji će na Frakturinu štandu u 18 sati potpisivati primjerke svojih knjiga: Enes Kišević upravo je objavio knjigu izbranih pjesama Jutarnji mrak, koju će uz ostale svoje knjige potpisivati u četvrtak 10. 11., Franjo Janeš potpisuje novi roman Tunel na kraju svjetla u petak 11. 11., a Slavenka Drakulić razgovara s čitateljima i potpisuje svoje knjige u subotu 12. 11.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.