Kolumne

srijeda, 12. lipnja 2024.

Nikola Šimić Tonin | Poetski nemir u njoj

Violeta Zidarević, rođena 19. 12. 1967., Vinkovci. Živi u Zadru. Ovo joj je prva knjiga:


Od kad znam za sebe, čitam... prvo su to bili stripovi Alan Forda i ljubavni romani s kioska. Svoju ljubav prema čitanju prenijela sam i na djecu... U vječnoj potrazi za ljubavlju... počela sam čitati poeziju... iz početka na stranicama interneta a kasnije i zbirke poznatih poeta...

- Ova zbirka je možda početak nečeg dobrog što će ostaviti sjećanje na mene... Posežući za poezijom, Violeta poseže za samom sobom, poseže za onom osunčanom stranom svog života, stihovima i riječima, poseže za ljubavlju, u tim mrvicama slova mrvi se i daje pjesma, ostaje u knjizi, kao rukama, zagrljena koricama knjige.

Njezine pjesme nastaju kao nešto doživljeno, životom dane, izdanci su tog istoga života duboko proživljene – kao trenutni zapis ispovjednog lirskog karaktera. Progovara kroz životne uloge u kojima se našla, živjela, živi... ulogu kćeri, supruge, majke, prijateljice. Živi i piše, oblikuje pjesmama. Voli.

Tebe je lako voljeti: Uvijek zaboravim koliko te volim / Tebe je lako voljeti / Poljubac / Dva / Jedno grljenje / Jedan stisak ruke / Grčevito te stegnem oko struka / Zaboravim / Ti dođeš da me podsjetiš / Koliko je lijepo biti tvoja / I poletimo od divote / Nas dvoje / Ti i ja / Grljenje naše / Dok mi kosu oko lica motaš / Smijem se / Dozivamo sunce / Kao djeca okrećemo / se jedno oko drugog / Naša ljubav je dječja / Nevina / Lijepo je osjetiti tebe / Tamo unutra... u srcu...

Ovo je knjiga ljubavi, knjiga ljubavne poezije nadasve, ovo je knjiga koja će se lako prihvatiti i zavoljeti, knjiga u kojoj će se prepoznati mnogi stradalnici u ljubavi. A, često citirana pjesnikinja kada se doticala ljubavi, o ljubavi pjeva ovako:

Ljubav mi je najčudnije čudo / Od svih stvari mudrih i prekrasnih najljepša mi je i najmudrija ljubav. / Od svih vjera, najvjernija mi je ljubav. / Od svih istina najveća je ljubav. / Ljubav mi je najčudnije čudo. (Vesna Krmpotić)

Ova će zbirka pjesama neupitno i neugasivo živjeti Violetu, živjeti ljubav, pjevajući o ljubavi.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.