Kolumne

srijeda, 2. kolovoza 2023.

Slikovnica „Halubajski zvončari“ prevedena na njemači jezik

 


Predstavljena nova slikovnica Tatjane Udović „Glockenträger aus Halubje“

2.08.2023. u Dječjem vrtiću „Snjeguljica“ i podružnici „Patuljci“ održana je promocija nove slikovnice Tatjane Udović „Glockenträger aus Halubje“. Radi se o prijevodu slikovnice „Halubajski zvončari“ na njemački jezik.

Slikovnica „Halubajski zvončari“ otisnuta je prvi put 2012. godine kada je doživjela veliki uspijeh upravo zbog značaja ritualne prakse Halubajskih zvončara za naš kraj. Tom slikovnicom je bio cilj upoznati djecu s Halubajskim zvončarima od najranije dobi kako bi razumjela tradiciju i običaje svoga kraja. Zbog važnosti Halubajskih zvončara, koji su poznati i van granica Republike Hrvatske, ukazala se potreba za prevođenjem slikovnice na njemački jezik. Zahvaljujući slikovnici „Glockenträger aus Halubje“, ritualna praksa Halubajskih zvončara ponudit će se pripadnicima njemačkog govornog područja, kao i turistima koji posjete naše krajeve.

Nakladnik Udruga za kulturu „Ča?“ zahvaljuje Općini Viškovo na financiranju projekta.

Slikovnica se može kupiti u riječkim V.B.Z. knjižarama, u Školskoj knjizi te u Udruzi za kulturu „Ča?“ (udruga.ca@gmail.com).Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.