Kolumne

nedjelja, 27. kolovoza 2023.

9. večer kaštelanski' glendi i batudi – smij i suze stare Dalmacije


Devetu Večer kaštelanski’ glendi i batudi Gradska knjižnica Kaštela i ove godine organizira u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u srijedu 30. kolovoza u 20.30 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu.
U prvom dijelu večeri bit će odigran šaljivi igrokaz „Kupit ću ti trepećalo“ (tekst: Renata Dobrić; glumci: Marijana Jerkunica, Joško Božin i Marin Petković).

U drugom dijelu večeri kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ (kraće i duže šaljive istinite anegdote iz života naših starih) na temu konobe, vinograda, jematve i vina kazivat će Ivica Žegarac - Žuti, dok će kao gosti nastupiti Marijan Grbavac iz Dramske udruge Proložac i Josip Škiljo, stand-up komičar iz SplickeScene.

Izvedbama starijih glazbenih uspješnica ovu šaljivo-nostalgičnu kaštelansku večer upotpunit će Nedo Kovačev, koji će nas pjesmom vratiti u „stara vrimena kad se pivalo curan ispo balature, kad bi se skupila klapa na rivi; u poju, u vinogradu, u konobi, nedijon posli mise, liti uz more…).

Scenaristica, redateljica i voditeljica 9. Večeri kaštelanski' glendi i batudi koja ove godine nosi naziv „U konobi stalo je vrime“ je Renata Dobrić. Dođite i prisjetite se kako se u Kaštilima živilo u stara vrimena, uz trud i znoj, radost i tugu, smij i suze, uz glende i batude...

Ulaz je slobodan. Radujemo se Vašem dolasku.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.