Kolumne

petak, 21. srpnja 2023.

XXIII. natječaj za književnu nagradu „Katarina Patačić”

 VARAŽDINSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO i 

OGRANAK MATICE HRVATSKE U VARAŽDINU


objavljuju XXIII. natječaj za dodjelu


KNJIŽEVNE NAGRADE 

„KATARINA PATAČIĆ”


Katarina Patačić  sl

Varaždinsko književno društvo utemeljilo je književnu nagradu „Katarina Patačić” za najbolju samostalnu  knjigu na kajkavskom narječju objavljenu u prethodnoj godini u Republici Hrvatskoj. 

Na XXIII. natječaj za književnu nagradu „Katarina Patačić” autori i nakladnici mogu predložiti knjige iz recentne književne produkcije koje su u cijelosti pisane kajkavskim narječjem,  a objavljene  između 1. siječnja i 31. prosinca 2022. godine. 

Prijaviti se mogu zbirke pjesama, romani, novele, pripovijetke, kratke priče, crtice, humoreske, eseji, drame, znanstvena fantastika i sl. U konkurenciju ne ulaze antologije, zbornici, prijevodi i sl. 

Pisani prijedlog s podacima o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, broj mobitela i e-mail adresa) i tri primjerka knjige treba dostaviti do 31. kolovoza 2023. na adresu:

Tugomir Orak

Leopolda Ebnera 17

(ZA NAGRADU „KATARINA PATAČIĆ”)

42000 VARAŽDIN

Molimo Vas da knjige šaljete običnom poštanskom dostavom ili predate osobno g. Oraku (informacije:  g. Tugomir Orak, mob. 095 360 5779,  e-mail: tugomir.orak@gmail.com).

Knjige se ne vraćaju. Svakom autoru nagrada se može dodijeliti samo jednom. Književna nagrada se sastoji od plakete sa siluetom Katarine Patačić koju dodjeljuje Varaždinsko književno društvo i umjetničkog djela (slika) koju dodjeljuje Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu. Odluku o dobitniku književne nagrade „Katarina Patačić” donosi Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Ernest Fišer, predsjednik, Tomislav Ribić, član i Darko Foder, član.

 Odluka će biti objavljena u sredstvima javnog priopćavanja, a nagrada će se dodijeliti polovicom studenoga 2023. povodom Mjeseca hrvatske knjige.


                      Logotip Matice hrvatskeLOGOTIPO VKD

  Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu 



DONATOR: GRAD VARAŽDIN


Grad Varaždin - Službene internet stranice Grada Varaždina


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.