Kolumne

srijeda, 31. svibnja 2023.

10. međunarodna umjetnička kolonija „Muk na lazaretu 23.“U ponedjeljak 29. svibnja 2023. godine na otoku Ošljaku svečano je otvorena 10. Međunarodna umjetnička kolonija „MUK na Lazaretu 23.“, a koju organizira Udruga Kreativa – Lazaret i Udruga mladih Kumbul Ošljak, dok se kao suorganizatori javljaju Narodni muzej Zadar i Gradska galerija Bihać.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjeluju akademski slikari i kipari: Adnan Dupnović, profesor na Umjetničkoj školi u Bihaću i Ervin Kadić, djelatnik Gradske Galerije Bihać, te Milan Mihajović (Beograd), predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu, Amir Omerović (Bremenu), gostujući profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Berlinu, Hrvoje Mitrov (Karlovac) predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, Alem Korkut, autor spomenika palim braniteljima Domovinskog rata u Šibeniku i  Igor Čabraja, predavač na Umjetničkoj akademiji Osijek.


Organizatore i sudionike jubilarne Međunarodne umjetničke kolonije pozdravili su načelnik Općine Preko gospodin Jure Brižić i župan Zadarske županije gospodin Božidar Longin, dok je prigodnim govorom umjetničku koloniju otvorio književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić. U programu je sudjelovala i gospođa Branka Valčić koja je govorila poeziju čakavskog pjesnika A. T. Valčića.

Umjetničku koloniju, inicirala je i vodi Vesna Sabolić, sociolog i organizator kulturnih djelatnosti, a ovogodišnji umjetnički voditelj je Nermin Delić, povjesničar umjetnoti i direktor Gradske galerije Biha.

Pokrovitelji ove manifestacije su Zadarska županija i Općina Preko, a rad udruge potpomažu i TZ Općine Preko, Art&Dizajn Bihać, kao i restoran „Lazaret“, koji je svečano i otvorio svoja vrata uz organiziranje ovogodišnje Međunarodne umjetničke kolonije „Muk na Lazaretu 23.“ 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.