Kolumne

srijeda, 19. travnja 2023.

Sportaši Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke otputovali na međunarodni događaj ''Sport4Cancer'' u Španjolsku


Sportaši iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke danas, 19.04.2023. otputovali su za Španjolsku.

Ekipa sudjeluje na međunarodnom događaju ''Sport4Cancer'' koji organizira Sveučilište Murcia (Španjolska) i Sportska unija regije Murcia. Manifestacija uključuje više od 120 sportskih aktivnosti. Od 20. do 23. travnja 2023. dvorane u Cartageni, San Javieru, San Pedru i Los Alcázaresu (Murcia, Španjolska) bit će ispunjene natjecanjima, izložbama i besplatnim aktivnostima za svu publiku.

''Sport4Cancer'' je Erasmus+ projekt koji sufinancira Europska unija uz sudjelovanje 12 europskih partnerskih organizacija iz Francuske, Njemačke, Bugarske, Turske, Grčke, Portugala, Italije, Hrvatske, Slovenije, Turske i Litve.

Događaj, koji će se održati u gradovima Cartagena, San Javier, San Pedro del Pinatar i Los Alcázares, organiziran je kao rekreativni događaj, ali ima društveni i solidarni interesa, s aktivnostima prikupljanja sredstava za španjolsku udrugu za borbu protiv raka i treba dati vidljivost aktivnostima Zaklade ‘’Never Surrender’’ koja promiče vježbe snage među oboljelima od raka za poboljšanje kvalitete života, kao i Zaklade ‘’Aladina’’.

Program je osmišljen s više od 120 nautičkih, vodenih i drugih aktivnosti na plaži za sve uzraste. Održat će se izložbe i natjecanja koja će uključivati razne aktivnosti: penjanje na stijeni, go-karting, jahanje, natjecanja u streličarstvu itd. Na aktivnostima ‘’Sport4Cancer’’- Mar Menor Games sudjeluje više od 150 volontera iz različitih zemalja koji će pomoći u organizaciji.

‘’Sport4Cancer'’ ima podršku vodećih tvrtki u svom sektoru, kao što su Instituto Universae, El Pozo Alimentación, Opel Marcos Automoción, CAR Región de Murcia, između ostalih.

Kongres, koji sufinancira Europska unija, također podržava Zaklada ‘’Seneca’’.

Više o projektu na:


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.