Kolumne

utorak, 28. ožujka 2023.

Književni petak


pozivamo vas na prvu ovogodišnju tribinu Književni petak, koja će se održati u petak, 31. ožujka 2023. u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola:

Čitaj(mo)! poeziju  drugačiji formati poezije za publiku

Čini se kako poezija zadnjih godina dolazi do sve šireg kruga čitatelja, kao da je čitanija nego prije. Međutim, i dalje velik broj ljudi zazire od posezanja za knjigom poezije, bilo da je riječ o posudbi u knjižnici ili kupovini. S druge strane, čini se kako poezija sve više dopire do publike na neke druge načine – društvenim mrežama, radijem, javnim čitanjima, glumačkim izvedbama. To se pokazuje kao sjajan način da se publika zainteresira te i sama započne potragu za poezijom.

O mogućnostima donošenja poezije na drugačiji način pred publiku, kao i formatima kojima se bave – radijem i glumačkim izvedbama – razgovarat ćemo sa spisateljicom Irenom Matijašević, urednicom na Trećem programu Hrvatskog radija koja uređuje emisije o poeziji, te glumicom Gordanom Gadžić koja je pokrenula uspješan projekt U traganju za izgubljenom poezijom. (M. H.)

Urednica i voditeljica: Monika Herceg

Vidimo se!

Uredništvo Književnog petka
Gradska knjižnica
Knjižnice grada Zagreba
Starčevićev trg 6
10000 Zagreb

tel: 01/4694-327

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.