Kolumne

četvrtak, 21. srpnja 2022.

XXII. natječaj za dodjelu nagrade "Katarina Patačić"

Varaždinsko književno društvo i Ogranak  Matice hrvatske u Varaždinu objavljuju XXII. natječaj za dodjelu KNJIŽEVNE NAGRADE „KATARINA PATAČIĆ”

Varaždinsko književno društvo utemeljilo je Književnu nagradu „Katarina Patačić” za najbolju samostalnu knjigu na kajkavskom jeziku objavljenu u prethodnoj godini u Republici Hrvatskoj.

Na XXII. natječaj za Književnu nagradu „Katarina Patačić” autori i nakladnici mogu predložiti knjige iz recentne književne produkcije koje su u cijelosti pisane kajkavskim jezikom, a objavljene između 1. siječnja i 31. prosinca 2021. godine.

Prijaviti se mogu zbirke pjesama, proznih radova i eseja, te romani i drame, kao i knjige kombiniranih ili graničnih književnih vrsta. U konkurenciju ne ulaze antologije, zbornici, prijevodi i sl.

Pisani prijedlog s podacima o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, broj mobitela i e-mail adresa) i tri primjerka knjige treba dostaviti do 31.kolovoza 2022. na adresu:

Tugomir Orak
Leopolda Ebnera 17
(ZA NAGRADU „KATARINA PATAČIĆ”)
42000 Varaždin

Molimo Vas da knjige šaljete običnom poštanskom dostavom ili predate osobno g. Oraku (informacije: g. Tugomir Orak, mob. 095 360 5779, e-mail: tugomir.orak@gmail.com).

Knjige se ne vraćaju. Svakom autoru nagrada se može dodijeliti samo jednom. Književna nagrada se sastoji od plakete sa siluetom Katarine Patačić koju dodjeljuje Varaždinsko književno društvo i umjetničkog djela (slika) koju dodjeljuje Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu. Odluku o dobitniku Književne nagrade „Katarina Patačić” donosi ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Ernest Fišer, Barica Pahić Grobenski, i Ivanka Kunić.

Odluka će biti objavljena u sredstvima javnog priopćavanja, a nagrada će se dodijeliti polovicom studenoga 2022. povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.