Kolumne

nedjelja, 12. prosinca 2021.

Festival šansone „Zvonimir Golob“ u Zagrebu


U Zagrebu, u hramu glazbe, u Maloj dvorani, Vatroslava Lisinskog, 21. veljače 2022., održat će se Festival šansone „Zvonimir Golob“, posvećen jednom od najznačajnijih predstavnika suvremene hrvatske književnosti Zvonimiru Golobu (Koprivnica, veljača 1927.- Zagreb,. lipanj 1997.), koji je uz ostalo bio i jedan od osnivača Zagrebačke škole šansone, autor brojnih stihova i pjesama, od kojih je najviše uglazbio Arsen Dedić. Brojni izvođači, među kojima će biti, Ranko Boban, Mladen Burnać, Darko Domijan, Ksenija Erker, Juraj Galina, Boris Ćiro Gašparac, Nino Golob, Hrvoje Hegedušić, Ženski vokalni sastav Ive, Toni Janković, Paula Jusić, Zrinko Kapetanić, Tereza Kesovija, Vladimir Kočiš-Zec, Zdenka Kovačićek, Željko Krušlin-Kruška, Željka Marinović, Mladen Medak-Gaga, Gabi Novak, Ivica Pepelko, Miroslav Škoro, Mirko Švenda-Žiga, Miro Ungar, Kostadinka Velkovska, Alka Vuica, Jasna Zlokić i Dražen Žanko (voditelji Kostadinka Velkovska i Goran Grgić) pjevat će i govoriti stihove u Golobovu čast i slavu i na taj način prisjetiti se njegova bogatog i raznovrsnog djelovanja.

Ranijih godina festival se održavao u njegovu rodnom gradu, a ovo je prvi puta da se organizira u Zagrebu, gdje je godinama živio i radio.

Bit će to „večer ljubavi“, odnosno sjećanja na barda hrvatske poezije i šansone te jednog od plodnijih i svakako ponajboljih prevoditelja strane poezije na hrvatski jezik.

Ovim kulturnim i glazbenim događajem, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), koja se ističe i kontinuiranim organiziranjem takvih i sličnih događanja i ovom prigodom želi odati priznanje Golobovu stvaralaštvu i pozvati i sve druge na otkrivanje svestranog opusa ovog autora.

Kupnjom ulaznice na blagajni dvorane Vatroslava Lisinskog pomoći ćete i obnovi Sisačke biskupije, odnosno teško oštećene katedrale stradale u razornom potresu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.