Kolumne

četvrtak, 28. listopada 2021.

Književnost – publicistika 28.10.2021.


Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Dragutina Dumančića, izdavača, pjesnika, prozaika i prevoditelja.

U četvrtak, 28. listopada, Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica predstavila je program obilježavanja 5. obljetnice kontinuiranog pružanja svoje usluge za slijepe i slabovidne osobe i ostale osobe s teškoćama čitanja.

Studentski teatar Lero nastavlja sa svojim posebnim programima u okviru nacionalne manifestacije Godina čitanja 2021. koju je, na prijedlog Ministarstva kulture i medija, ove godine proglasila Vlada Republike Hrvatske. Novo Lerova preporuka za čitanje, izbor naslova i autora, je esej "Meštri" Milana Milišića iz njegove knjige "Dubrovačka zrcala" objavljene 2007. Izvedba je 30. listopada, u 19 sati, na Lerovoj sceni u Lazaretima u Dubrovniku.

Knjigu sveučilišnoga profesora Jadrana Kale "Rasprostiranje kulture: Kako ljudi stvaraju prostor" objavili su Naklada Slap iz Jastrebarskog i Sveučilište u Zadru.

Zbornik radova "Značenja krajolika" u kojem je sabrano 19 eseja hrvatskih istraživača krajolika, prostora i okoliša i daje vjerodostojan uvid u aktivnosti i kretanja na tom razgranatom i nedovoljno povezanom znanstvenom području u Hrvatskoj, objavila je izdavačka kuća Disput.

U subotu, 30. listopada, s početkom u 11,30 sati, održat će se osma radionica Dnevnika poezije kroz projekt "Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost".


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.