Kolumne

četvrtak, 26. kolovoza 2021.

Književni kompas Sisačko-moslavačke županije: Martinska Ves


Društvo hrvatskih književnika, Ogranak SMŽ
OPG Dadović, Tradicijsko seosko gospodarstvo
Desna Martinska Ves 3, na otvorenom
Subota, 28. kolovoz 2021., 19 sati

Poštovani,

nakon Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije, koji će se održati u okviru Kupskih noći u Sisku (petak, 27. kolovoza u 22 sata) pored zgrade Siscia Jazz Cluba, isti projekt nastavlja se već sljedeći dan u Martinskoj Vesi.

Martinska Ves, u autohtonom ambijentu Tradicijskog seoskog gospodarstva Dadović (Desna Martinska Ves 3), petnaestak minuta lagane vožnje autom od centra Siska.

Program će biti upriličen na otvorenom, na skeli koja je donedavno služila za prijevoz putnika i vozila, smještenoj na samoj obali rijeke Save. Terasa skele je osvijetljena i natkrivena, tako da najavljena kiša ne može spriječiti okupljanje. Za posjetitelje koji dolaze iz daljega, postoji mogućnost noćenja na samom gospodarstvu. Zainteresirani će imati priliku kušati i domaća, autohtona jela sisačke Posavine po pristupačnim cijenama.

Nastupit će brojni književnici iz Sisačko-moslavačke županije i drugih dijelova Hrvatske, a za glazbenu kulisu programa pobrinut će se punk sastav Nea iz Maribora i sisački kantautor Danko Tomanić.

Tribina će se održati uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Književni kompas SMŽ se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija u godini čitanja.

Siniša Matasović,
predsjednik Ogrank

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.