Kolumne

utorak, 25. svibnja 2021.

Objavljena audio knjiga 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića-Stilinovića


vrijeme: 25.05.2021.

Knjiga 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića-Stilinovića ovih je dana zaživjela u audio izdanju na aplikaciji za pametne telefone Book&Zvook, obogaćena glazbom istaknutog skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića.

Zbirka zapisa nadahnutih boravcima u prirodi što ih je taj novinar i televizijski voditelj objavljivao na istoimenu blogu na Facebooku, knjiga "Što sam naučio na planini" objavljena je u srpnju prošle godine u izdanju zagrebačkog Libricona. Kako se ističe u najavi, za audio verziju svoje knjige autor je osobno pročitao zbirku od 50 kratkih "priča u hodu", koje su već zavoljeli mnogi ljubitelji planina, hodanja i književnosti izvan okvira.

"Knjigu sam već rado čitao na raznim lokacijama: od knjižnica i kino dvorana na Festivalu svjetske književnosti i Festivalu europske kratke priče u Zagrebu, preko otvorenih planinskih livada Mosora na Mosor Film Festivalu i velebitskog Highlandera do Medvednice, gdje smo je prošle jeseni u jednom danu predstavili pred četiri planinarska doma", ističe Majerović-Stilinović.

"Sad je mogu čuti i oni koji na takva mjesta ne mogu doći, ili jednostavno žele drukčiji doživljaj knjige, žele je slušati u pokretu, vožnji, ili mirujući u opuštajućem okruženju", poručuje.

Audio izdanje knjige objavljeno je na aplikaciji Book&Zvook, dostupnoj za sve Android i iOS uređaje, obogaćeno glazbom istaknutog skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića. Time audio knjiga "Što sam naučio na planini" na velika vrata i sva šumska zvona u svijet domaćih zvučnih knjiga uvodi i meditativni soundscape, sve popularniju audio formu, stoji u najavi.

"U trenutku spajanja Milanove i moje umjetnosti, dva zapravo potpuno različita rada, dva su se djela spojila kao da su nastajala zajedno. Tako pašu jedno s drugim da se čovjek sa strane može pitati je li on pisao riječi na moju glazbu ili ja glazbu na njegove riječi. Činjenica je potpuno obrnuta – svaki je projekt nastajao u odvojenim životima, ali su tako kompatibilni da su se jednostavno morali spojiti", rekao je Meštrović o ovoj novoj originalnoj suradnji u trajanju od nešto više od četiri sata. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.