Kolumne

utorak, 11. svibnja 2021.

Koprivnička knjižnica u užem izboru za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine


vrijeme: 11.05.2021.
Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica ušla je u uži izbor za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine u 2021. godini prema izboru London Book Faira (Londonskog sajma knjiga).


London Book Fair jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom. Želja im je istaknuti i promovirati značajna postignuća te prepoznati organizacije i pojedince koji iskazuju iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada. O ulasku u uži izbor svake kategorije odlučuje ocjenjivački sud sastavljen od niza stručnjaka iz pojedinih područja pa je tako u kategoriji za knjižnicu godine nominirao i Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica uz nacionalne knjižnice Ghana Library Authority (Ghana) i Kenya National Library Services – Embu Branch (Kenya).

Već ulaskom među tri nominirane, koprivnička knjižnica ostvarila je izniman uspjeh i pokazala da je zasigurno najbolja knjižnica u Hrvatskoj koja svojim programima i aktivnostima pokreće cijelo društvo i knjižničarsku zajednicu prema naprijed. Ovime je ponovo pokazala izniman doprinos društvenom i kulturnom životu lokalne zajednice te se pozicionirala kao predvodnica kulturnog života u gradu Koprivnici i šire.

Iz Knjižnice ističu: ''Ponosni smo i sretni što je rad naše knjižnice i knjižničara prepoznat i u međunarodnim okvirima, a ulazak u uži izbor predstavlja jedan od najvećih uspjeha knjižnice posebno zato što je ostvaren u izazovnim vremenima pandemije bolesti COVID-19 s kakvima se knjižnice nikad nisu suočavale.''

Pobjednici u svim kategorijama bit će objavljeni krajem svibnja.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.