Kolumne

utorak, 18. svibnja 2021.

Dva nova naslova iz Mozaika knjiga


vrijeme: 18.05.2021.

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je 'uvrnuti' psihološki triler 'Supruge' američke autorice Tarryn Fisher, bestseler New York Timesa za čiju je ekranizaciju prava otkupio Amazon Prime, te novu knjigu književnog dvojca Larí Marí 'Naličje spoznaje'.

Psihološki triler "Supruge" američke autorice Tarryn Fisher u rekordnom je roku postao književna senzacija s obje strane Atlantika, ističe izdavač. Tarryn Fisher autorica je devet svjetskih uspješnica, a najviše pažnje čitatelja i kritike privukla je ovim dinamičnim, uvrnutim i šokantnim trilerom.

S gotovo milijun prodanih primjeraka, roman je postao uspješnica New York Timesa, USA Todaya, The Globe and Maila, Amazona i The Toronto Stara, a čitatelji Goodreada "Supruge" su nominirali za najbolji kriminalistički roman 2020. godine. Amazon Prime otkupio je prava za njegovu ekranizaciju, a uskoro se očekuje i početak snimanja.

Trebalo je biti lako. Četvrtak bi svog supruga, Setha, trebala dijeliti s druge dvije žene, Ponedjeljak i Utorak – dvije žene koje nikad nije upoznala i o kojima ne zna ništa. Bez suvišnih pitanja, bez povrijeđenih osjećaja pristala je na ovaj aranžman jer je potpuno luda za njim. No jednoga dana Četvrtak nešto pronađe. Nešto što implicira drugačiju – zastrašujuću – priču o čovjeku s kojim je vjenčana. Povratka nema. Što više saznaje o drugim suprugama, mlađahnoj Ponedjeljak i tajanstvenoj Utorak, to više uviđa da Seth uopće nije čovjek koji je mislila da jest...

Prijevod s engleskog jezika potpisuje Andrea Cvjetković.

Mozaik knjiga objavio je i roman književnog dvojca Larí Marí "Naličje spoznaje", duboku i intrigantnu potragu za ljubavlju koja oslobađa duše.

Kako se ističe u najavi, nakon velikih uspješnica "Bez ljubavi i mržnje", "Zlatni Mjesec", "Armati" i "Bremenita šutnja", novi, intrigantni i duboki psihološki roman "Naličje spoznaje" spoj je lijepe književnosti, duboke psihoanalize, duhovnosti i filozofije koji uvodi čitatelja u najdublje duševne tajne.

Književni dvojac Larí Marí (Larissa Kunić i Marieta Kola) dobitnice su nagrade Kiklop i autorice čiji su književni hitovi "Bez ljubavi i mržnje", "Zlatni Mjesec", "Armati" i "Bremenita šutnja" uvršteni u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice. Začetnice su novog književnog pravca nazvanog "Proza koja liječi". Vlasnice su opatijske ordinacije Entera Clinic u kojoj već 25 godina, pomažući mnogim klijentima, skupljaju književna nadahnuća i stvaraju "Prozu koja liječi" koja je produžena ruka njihovog savjetodavnog djelovanja.

Da njihova proza liječi, nadahnjuje i osvješćuje dokazuju tisuće rasprodanih primjeraka njihovih književnih hitova koji su uvijek na vrhu lista najboljih i najčitanijih romana, poručuju iz Mozaika knjiga. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.